Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieProprietarii unui bar din Complexul Studențesc își bat joc de Primărie

Proprietarii unui bar din Complexul Studențesc își bat joc de Primărie

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Proprietarii unui bar care s-a extins illegal, din Complexul Studențesc, este vorba despre barul Leone, profită de incompetența funcționarilor din Primărie și găsesc chichițe prin care să amâne demolarea imobilului. Deși municipalitatea a emis 4 autorizații de demolare de-a lungul anilor, cei care dețin localul, pentru a scăpa de somații, mai dărâmă, din când în când, câte un perete sau un stâlp, dar niciodată întraga construcție. Viceprimarul Traian Stoia a recunoscut că, deocamdată, Primăria se află în imposibilitatea de a-i soma mai departe pentru că s-a schimbat Codul Civil, iar cele patru ordine s-au prescris. Acum se lucrează la al cincilea.

În legătură cu imobilul de pe strada Daliei nr. 17, colț cu Alexandru Vaida vreau să vă spun că începând cu 2001 se afla în afara legii, executând fără autorizație de construcție împrejmuiri de terasa cu zidărie de caramidă, extinderi de terasa de lemn. Primăria a emis 4 dispoziții de demolare. De fiecare dată se constată că nu s-au respectat în întregime aceste dispoziții. Din când în când, proprietarii efectuează anumite lucrări de corecție, cum ar fi demolarea unei porți sau a unui stâlp. În 20 martie a fost ultima vizita a noastra acolo. Am constatat că au mai edificat un perete de lemn, pe domeniul public, fapt ce încalcă legislația de urbanism. Cei care s-au dus să constate au tras concluzia ca s-au facut progrese imense în momentul cand primaria a emis 4 documente care trebuiau puse în operă. Acum trebuie emis, în conformitate cu legea, un alt ordin de demolare, pentru că s-a schimbat Codul Civil și este prescris. Este al 5-lea ordin de demolare” a explicat Stoia.

Stoia a explicat că proprietarii sunt ajutați de angajați din cadrul primăriei, care închid ochii și nu iau măsuri imediate. Mai mult, cei care administrează localul nu se lasă descurajați, chiar dacă au fost amendați în repetate rânduri de către Poliția Locală. Ultima dată când au descins, agenții din cadrul Serviciului de disciplină în Construcții, i-au sancționat cu suma de 2.000 de lei. Tupeul proprietarilor afectează și alte zone din oraș. Potrivit viceprimarului, ei mai au încă două localuri, pe strada Cloșca, unde au recurs la aceleași modificări ilegale, au extins terasele peste trotuare, blocând accesul pietonilor.

„Acest bar de pe Closca, din informatiile ce le avem la ora actuala, are o autorizație de funcționare în interior, dar nu are autorizatie pentru terasa din fața cladirii. Mai este un bar pe strada Plavoșin cu terasa pe spatiul verde, fara autorizație”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare