Primăria Timişoara e tot mai strictă în privinţa clădirilor istorice din oraş

0
594

Viceprimarul oraşului Timişoara – Traian Stoia a demarat de săptămâna trecută un proiect de protejare a patrimoniului istoric al oraşului. După ce au fost trimite peste 75 de notificări proprietarilor de clădiri istorice din oraş aceştia au început să răspundă unul câte unul la apelul transmis de viceprimarul timişoarei.

Compania McDonald’s a început cu acţiunea de demolare a unei construcţii ridicată fără autorizaţie pentru care a şi fost amendată cu 4000 de lei de către comisia de verificare a monumentelor istorice. Compania a declarat că „îşi doreşte o relaţie de colaborare pozitivă cu municipalitatea şi acordă toată atenţia solicitărilor venite din partea acesteia ”

Altă companie din oraş – Tender SA îl asigură pe viceprimar că de săptămâna viitoare va începe lucrările de curăţenie la Ilsa, iar monumentul Moara Elisabeta va fi parte a unui proiect de conservare.  Subiectul Vilei Internaţionale a cărui proprietar este tot Tender SA urmează să fie rediscutat datorită unei probleme de natură juridică.

Proiectul de protejare a patrimoniului istoric al oraşului vizează peste 75 de clădiri istorice unde funcţionează diverse şcoli, grădiniţe, case parohiale, spitale şi biserici.

Atât proprietarii cât şi persoanele care utilizează imobilele trebuie să înţeleagă ce obligaţii le revin conform legii şi care sunt consecinţele pe care le pot suporta pentru neîndeplinirea lor” afirmă viceprimarul timişoarei – Traian Stoia

Spune-ţi opinia civilizat!