Razie în Timișoara: sute de jandarmi și polițiști pe străzi

- Advertisement -

Peste 200 de polițiști, însoțiți de jandarmi și agenți ai Poliției Locale, au ieșit de dimineață pe străzile din Timișoara, în cadrul unei razii de proporții.

La acțiune participă polițiști de ordine publică, rutieră şi investigaţii criminale, din cadrul Poliţiei Municipiului Timişoara şi Serviciului Rutier.

„Poliţiştii acţionează pentru identificarea persoanelor pretabile la săvârşirea de infracţiuni stradale cu sau fără violenţă, a celor care fac parte din mediul persoanelor fără adăpost, persoanelor urmărite în temeiul legii, bunurilor ce pot proveni din săvârşirea de infracţiuni, impunerea respectării normelor rutiere, precum şi pentru combaterea tuturor faptelor antisociale”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.

În câteva ore, oamenii legii au aplicat 39 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe fiind pentru deranjarea liniștii publice și au identificat 2 persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni. Polițiștii de la Secția 4 Timișoara au identificat un bărbat de 33 de ani bănuit că a furat două camere de supraveghere video montate în exteriorul unei societăți comerciale și au recuperat prejudiciul în valoare de 2.000 de lei. Bărbatul s-a ales cu dosar penal.

Un alt caz identificat de către oamenii legii a fost al unui tânăr de 19 ani, bănuit că ar fi furat bijuterii în valoare de 3.000 de lei din locuința mătușii sale, în aprilie 2016. În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au recuperat prejudiciul cauzat, bunurile fiind predate persoanei păgubite. Tânărul s-a ales cu dosar penal pentru furt și a fost reținut pentru 24 de ore.

„Astfel, în prima parte a acţiunii, între orele 06.00-09.00, poliţiştii au acţionat pentru identificarea persoanelor pretabile la săvârşirea de infracţiuni stradale cu sau fără violenţă, a celor care fac parte din mediul persoanelor fără adăpost, persoanelor urmărite în temeiul legii şi a bunurilor ce pot proveni din săvârşirea de infracţiuni. Au fost legitimate 145 de persoane, 44 dintre acestea fiind conduse la sediul secţiilor de poliţie şi 22 fiind introduse în bazele de date ale poliţiei”, au explicat reprezentanții IPJ Timiș.

Valoarea sancţiunilor aplicate este de aproape 5.500 de lei.

Activităţile poliţiştilor continuă pe parcursul întregii zile.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare