RETETA ZILEI – 1 IANAUARIE

2
905

TORT CU CREMĂ DE ŞAMPANIE ŞI ZMEURĂ

INGREDIENTE: (pentru un tort mare)

BLAT:

6 ouă la temperatura camerei

1 cană de 250ml -zahăr

1 cană de 250 ml -făina

2 plicuri zahăr vanilat

150 ml ulei

1 lingură praf de copt

Zeamă de lămâie

CREMA:

4 ouă

200 g zahăr

500 ml frişcă (hullala)

1 plic gelatină

1 lămâie

Aprox. 100 ml şampanie (dulce)

Mai trebuie 1 pungă de zmeură congelată care se lăsă din timp la dezgheţat şi la scurs

2 plicuri Tort Gelee (Dr. Otker) de culoare roşie

Sirop din compot câteva linguri (eu am pus din compot de piersici)

100 ml frişcă pentru ornat

MOD DE PREPARARE:

BLATUL: Se separă ouăle, albuşurile se bat bine cu un praf de sare se adăugă treptat zahărul apoi uleiul şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie iar la final cu un ţel se încorporează uşor faina.Se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace la 175 grade.Se scoate apoi se lasă la răcit şi se taie blatul în două.

CREMA: Gălbenuşurile se freacă cu 150 g zahăr până devin ca o cremă se adăugă apoi treptat şampania şi zeama de lămâie (eu am pus doar puţin) şi coaja rasă de lămâie. Albuşurile se bat bine cu celelalte 50 g zahăr şi cu un tel se încorporează uşor în gălbenuşuri, iar frişcă se bate şi ea şi se adăugă la compoziţie.Se prepară gelatina după instrucţiunile de pe plic şi se adăugă în crema.

ASAMBLARE: În tavă în care s-a copt tortul se pune folie alimentară atât cât să rămână şi pe dinafară pentru a putea fii învelit tortul, se ia foaia de deasupra şi se pune cu faţa în jos se însiropează se pune jumătate din cantitatea de cremă se presăra jumătate din cantitatea de fructe peste care se pune restul de cremă şi apoi cealaltă foaie de blat pe care o însiropam ,se înveleşte tortul şi se pune la frigider pentru 3-4 ore.

După ce crema s-a întărit se răstoarnă pe o tavă şi se pun deasupra restul de fructe.Se îmbraca marginile tortului în folie de aluminiu atât cât să depăşească înălţimea lui, pentru a putea reţine toată gelatina care va fi pusă deasupra fructelor şi pentru a nu se scurge pe margini. Gelatina se prepară conform instrucţiunilor (eu am adăugat sucul de la fructe şi am completat cu apă) se lăsă puţin la răcit şi se pune cu o lingură uniform peste blat.Se introduce la frigider ca să se întărească bine apoi se ornează cu frişcă, după preferinţe.

Vă doresc un An Nou Fericit şi plin de bunăstare!!!!!

 

 

 

 

Spune-ţi opinia civilizat!

2 COMENTARII

  1. Ma bucur ca ati incercat reteta si va mai asteptam cu pareri si despre celelalte retete.Un sincer „La Multi Ani!!!”

  2. L-am pregatit! Este ceva de vis! Combinatia cu zmeura te „ridica” dupa toate nebuniile pe care le-ai mancat in noaptea de Anul Nou. Este atat de savuros si usor de asimilat, chiar daca deja simti ca nu mai poti manca nimic. La multi ani!!!

Comments are closed.