INGREDIENTE:
Blat fără coacere
800 g biscuiţi simpli
250 g zahăr
250 ml apă
100 g unt sau margarină
2 – 3 linguri cacao
nucă, rahat, stafide
Esenţa de rom
Crema:
1 budincă de vanilie
4-5 linguri zahăr
300 ml lapte
1pachet unt sau margarină
Glazură
200 g ciocolată menaj
100 ml frişcă lichidă
Mod de preparare:
Blat: Biscuiţii se sfarmă bine cu robotul se pun într-un castron încăpător la care se adăugă cacaua, nuca tăiată, stafidele hidratate, se amestecă bine. Apa împreună cu zahărul şi margarina se pun pe foc până se topeşte zahărul şi margarina se ia de pe foc şi se adaugă esenţa de rom.Se toarnă compoziţia în castron şi se amestecă bine până devine o compoziţie omogenă pe care o puteţi întinde pe o tavă, se pune la frigider până preparaţi crema. Grosimea blatului trebuie să fie de aproximativ 2 cm.
Crema: budinca se prepară cu 300 ml lapte la care se adăugă 4-5 linguri de zahăr.Se pune la răcit.În acest timp margarina se freacă bine cu mixerul la care se adăugă apoi budinca răcită.Se întinde crema pe blatul de biscuiţi şi se dă la frigider.
Glazura: ciocolată tăiată bucăţele împreună cu frişcă lichidă se pune pe baie de aburi până se topeşte. Se ia de pe foc se omogenizează şi se toarnă uniform peste crema. Se pune în frigider pentru câteva ore. Se porţionează după bunul plac.
Vă doresc
Poftă Bună!!!