Transfer aeroport

INGREDIENTE

600 g faină

250 g unt (margarină)

100 g untură

100ml lapte

3 gălbenuşuri

3 linguriţe rase de sare

25 g drojdie proaspătă

Pentru uns: 1 albuş, 1 lingura lapte, 1/2 linguriţă boia, caşcaval, parmezan, chimen susan etc

Mod de preparare:

Se sfarmă drojdia şi se amestecă cu 1 linguriţă de zahăr se adăugă laptele călduţ şi se lasă la dospit 10 minute.În acest timp faina se pune într-un castron şi se amestecă cu untul sau margarina, untura şi sarea.Se frământă bine iar apoi se adăugă cele 3 gălbenuşuri iar la urma drojdia.Se frământă până devine un aluat omogen, se pune în folie şi se dă la frigider pentru 30 minute. După acest timp aluatul se întinde pe blatul de lucru în foaie mai subţire (1 cm).Se unge foaia cu albuşul bătut şi amestecat cu boiaua si laptele se presară deasupra chimen seminţe de susan.Se taie bastonaşe şi se coc la 200-210 grade timp de 20-25 minute sau până devin aurii.

Vă doresc

Poftă Bună!!!

20130901_141803 20130901_141749 20130901_141759