Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Reţeta zilei – Tort de lămâie

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

INGREDIENTE:

Blat

8 ouă

300 g zahăr

300 g faină

6 linguri lapte

6 linguri ulei

2 linguriţe praf de copt

Un vârf de sare

Crema:

2 plicuri budinca lămâie

4 gălbenuşuri

400ml lapte

250 g zahăr

1 lămâie

250 g margarina Rama

300 ml frişcă

Opţional esenţa lămâie

200 ml frişcă pentru ornat+ 2-3 linguri de cremă

Mod de preparare:

Blatul: Se mixează albuşurile cu un vârf de sare se adăugă treptat zahărul şi apoi pe rând gălbenuşurile uleiul şi laptele iar la final se adăugă faina amestecată cu praful de copt şi se amestecă uşor cu un tel.Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă şi tapetata cu făină sau cu hârtie de copt şi se coace în cuptor la 175 grade pentru aprox. 30 min.

Crema: Într-un vas se pun 2 plicuri de budincă zahărul coaja rasă de lămâie şi zeama cele 4 gălbenuşuri.Se amesteca adăugând treptat laptele rece.Se pune apoi vasul pe aragaz şi se amestecă până se îngroaşă. Se lasă la răcit. Margarină se spumează cu 2 liguri de zahăr pudră, iar frişcă se bate bine şi se pune la frigider. Când crema s-a răcit se adăugă margarina apoi frişcă mixând încet până la omogenizare.Se pune la rece pentru jumătate de oră. Blatul după ce s-a răcit se taie în trei părţi egale pe orizontală. Din crema preparată se lasă 2-3 linguri pentru ornat iar restul se împarte în părţi egale pe foi.Se îmbrăca tortul într-un strat subţire de frişcă şi apoi se trece la ornarea lui după cum vă place.

Poftă Bună!!!

Să aveţi parte de un Paste Fericit alături de cei dragi!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare