Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieRobu: Posesorii de garaje construite fără aprobare sunt în afara legii. Vreau...

Robu: Posesorii de garaje construite fără aprobare sunt în afara legii. Vreau să rezolvăm problema amiabil

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Primarul Nicolae Robu a readus astăzi în discuție problema celor aproape 3500 de garaje, construite fără aprobare din partea Primăriei. Edilul a explicat că cei care se împotrivesc demolării, sunt în afara legii, dar că municipalitatea încă încearcă să rezolve conflictul pe care amiabilă.

„Vreau sa vă informez cum au decurs lucrurile până în prezent, mie îmi pare rău pentru cetățenii care au cheltuit sume de bani ca să își amenajeze acele garaje, dar îi rog să înțeleagă că nimeni nu poate fi mai presus de lege și trebuie să își desființeze garajele pentru a nu fi și în continuare în conflict cu legea. Nu dorim să amendăm pe nimeni pentru ocuparea ilegală a domeniului public ci să rezolvăm problema amiabil.”

În acest sens, Robu a oferit exemplul cetățenilor Timișoarei care au un simț civic dezvoltat și o mentalitate sănătoasă și care au acceptat fără scandal înlăturarea construcțiilor ilegale.

„Vreau să evidențiez că am întâlnit o mentalitate sănătoasă la unii cetățeni, posesori de garaje, un grad de civism lăudabil, ei spunând că <am ocupat ilegal domeniul public, nise pare normal să îl eliberăm fără nici o supărare, am folosit garajul până acum, știam că într-o bună zi nu o să se mai poată, a venit acea și nu e nici o supărare.>”

În totală opoziție cu aceștia consideră Robu, sunt proprietarii din Parcul Brătianu, pe care edilul îi amenință cu judecata. Deși locatarii din acea zonă au aprobare de construire ei nu au plătit niciodată taxe pentru spațiul ocupat. Robu nu înțelege de aceștia refuză să accepte demolarea și declară că până acum nu le-a dat amendă ci doar i-a obligat să plătească o taxă de ocupare a terenului public, retroactivă, pe ultimii 5 ani. Taxa este 1 leu/mp/pe zi.

„Sigur că sunt și unii care sunt mai recalcitranți, de exemplu cei din Parcul Brătianu, acolo garajele au fost construite cu autorizație dar terenul este ocupat fără să se fi plătit vreun leu pentru ocuparea respectivă, iar când le-am trimis înșiințări, o parte din ei au reacționat într-un mod surprinzător pentru mine. Și-au exprimat ei nemulțumirea și supărarea, amenințând că vor acționa acele sume în instanță. Nu le-am dat amenda ci i-am pus sa plateasca un bun. I-am pus să plătească o taxă pe ultimii 5 ani, pe terenul pe care l-au ocupat,  în valoare de 1 leu pe zi/mp, suprafața unui garaj este de aproximativ 20 de metri pătrați.”

Chiar dacă posesorii de garaj din zona Brătianu se țin ferm pe poziție, Robu este optimist că până la urmă acele garaje vor dispărea iar în locul lor va fi construită o parcare supra-terană de 500 de locuri.

„Acele garaje trebuie să dispară și într-o buna zi vor disparea, iar proprietarii ar trebui să dea dovadă de civism și să ne lase să construim acolo o parcare supra-terană. Noi nu avem locuri de parcare, vad o mulțime de mașini pe spații verzi, pe pământ defapt,  că nu a mai rămas iarbă. Trebuie să facem amenajări, dar cum să le facem dacă tu ai spații blocate de garaje. Trebuie să înțeleagă toata lumea că ceea ce facem noi,  o facem pentru binele Timișoarei.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare