Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Artişti autohtoni la JazzTM. Vezi cine va mai performa

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

După ce organizatorii au anunţat numele „fruntaşe” ce vor urca pe scena JazzTm, line-up-ul evenimentului a fost completat de trupele timişorene JazzyBit şi Blazzaj, precum şi de arădeanul Teo Milea. Aceştia vor încânta auzul publicului pe data de 9, 10 şi, respectiv 11 iulie.

Trupa JazzyBit este un trio ale cărui baze au fost puse la finalul lui 2011. Acesta este format din din Teodor Pop (pian, orgă Hammond, sintetizator), Mihai Moldoveanu (chitară bas) şi Szabó Csongor-Zsolt (tobe, percuţie). Vezi mai multe informaţii despre trupă, AICI .

Alături de aceştia vor urca şi cei de la Blazzaj. Trupa a fost fondată în 1996 în Timişoara,  la iniţiativa lui Eddie Neumann şi Florin Barbu, purtând iniţial numele de „ FunkinLeFree”, „Blazzaj” se impune printr-un sound complex, plin de energie, culoare şi originalitate. Tăvi Horvath (voce), Vali Potra (tobe), Petrică Ionuţescu (trompetă), Uţu Pascu (bass), Horia Crişovan (chitară) şi Lucian Nagy (saxofon) sunt cei care compun band-ul.
Versurile încărcate de mesaj sunt sugerate – chiar şi înaintea unei auditii- de numele trupei provenit din combinaţia cuvintelor ‘blazare’ şi ‘jazz’, folosit însă invers, adică ‘zzaj’. Citit de la coada la cap, nu e altceva decât ‘jazzalb’. Sinonim cu muzica originală, plină de energie, care combină elemente aparţinând mai multor stiluri, Blazzaj au versuri cu mesaj puternic. Pe 15 decembrie 2013 bandul a aniversat 15 ani de existenţă printr-un concert cu invitaţi speciali, evenimentul urmând a fi înregistrat pe un DVD ce va apărea în cursul acestui an. Pe 10 iulie vom avea parte de o seară în care versurile bine gândite se vor alătura unor sounduri de acid jazz şi nu numai:

Teo Milea a început să cânte la pian de la fragedă vârstă de 6 ani, a studiat la Liceul de muzica „Sabin Dragoi” din Arad şi a urmat cursurile Facultăţii de Muzică, de la Universitatea de Vest din Timişoara. A făcut parte din diverse formule de muzică clasică, duo-uri şi trio-uri, împreună cu care a călătorit în străinătate (Germania, Elveţia, Austria sau Statele Unite) şi a participat la mai multe concursuri. Una dintre cele mai importante colaborari a fost cea cu Opera din Viena. Între 2009 și 2011, a cantat jazz, pop, rock și electro, în diverse trupe muzicale.  Primul album  solo, “On White…and Black Keys” a apărut în 2012, fiind susţinut de turneul omonim ce a trecut prin Arad, Timisoara, Bucureşti şi mai apoi în Belgia, Austria, şi Germania. Pentru seara de 11 iulie Teo Milea ne promite: “Este un schimb de energie: eu iţi ofer prima dată energie pozitivă şi în a doua, în a treia piesă, începi să mi-o dai tu.[…] Aceasta este dorinţa mea: în momentul în care intrăm pe scena, îmi găsesc elementul X şi pâna la piesa a treia, găsesc eu ceva, mă reinventez, atunci pe loc, şi-l caut, şi vizualizez, şi transmit energetic. Niciodată nu va fi la fel. “

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Teo Milea concertează la Timisoara, in cadrul unui turneu national

Pianistul Teo Milea concertează în România în perioada 24 Ianuarie - 11 februarie 2020....

S-au publicat primele nume sonore care vin la Festivalul JAZZ™ 2019

Autoritățile locale din Timișoara au dezvăluit primele nume care vor asigura ambianța sonoră a...

Timișorenii de la JazzyBIT au un nou album. „Horizon” se lansează și în Ungaria!

Trupa timișoreană JazzyBIT lansează astăzi cel de-al doilea album din carieră. "Horizon" poate fi...