Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Se va întâmpla în România!Producătorii agricoli, identificaţi prin legitimaţii electronice!

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
16.3 ° C
17.3 °
14.1 °
58 %
1kmh
0 %
vin
19 °
sâm
27 °
Dum
24 °
lun
24 °
mar
26 °

Producătorii agricoli care vor să îşi vândă legumele şi fructele în pieţele din ţară vor fi identificaţi în baza unui legitimaţii electronice care va conţine toate datele despre identitatea lor, suprafeţele deţinute şi cantităţile de produse. Acesta este un proiect iniţiat de Ministerul Agriculturii împreună cu reprezentanţii Cooperativei Agricole Eco Legum Vidra pentru introducerea carnetului de producător, piaţa Pipera din Bucureşti fiind singura în momentul de faţă unde vând doar producătorii agricoli, respectiv 22 de membrii ai acestei asociaţii. „Carnetul de producător va fi o bază de date cu întreaga suprafaţă deţinută, culturile şi cantităţile obţinute. Practic, va fi un card electronic de acces individual al fiecărui producător în pieţe. Când intră în piaţă este scanat codul de bare, iar din totalul cantităţii deţinute i se descarcă cantitatea cu care a a venit în ziua respectivă în piaţă. Intrând într-o astfel de formă asociativă se centralizează producţia, valorificarea şi cantităţile. Noi ne dorim fiscalitatea pentru că vrem un comerţ civilizat şi să nu de dorim sa mai fim păcăliţi de intermediari”, a declarat, ieri, preşedintele Cooperativei Agricole Eco Legum Vidra, Vlad Gheorghe, prezent în Piaţa Pipera.

Nu vă temeţi de fiscalitate

La rândul său, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a menţionat că legislaţia necesară pentru introducerea noilor certificate de producător va fi finalizată în cel mai scurt timp. Şeful MADR a precizat că ministerul trebuie să-i ajute şi pe acei producători care vând la marginea drumului şi să le arate posibilităţile pe care le au când se asociază. „Producătorul în opinia mea trebuie să se ocupe de producţie, iar asociaţiile de ceea ce înseamnă desfacere şi vânzare. Când vom ajunge să-i convingem pe producători că au astfel de avantaje, iar partea de fiscalitate nu este o temere atât de mare pentru ei atunci cred că vom reuşi”, a adăugat Constantin.

Proiect de 600.000 de euro

Potrivit secretarului de stat Daniel Botănoiu, centralizarea tuturor producătorilor necesită un sistem informatic extins la nivel naţional, care va fi achiziţionat prin licitaţie publică, o primă ofertă din piaţă pentru un astfel de sistem ridicându-se la 600.000 de euro.

„Acest sistem informatic va fi extins la toate pieţele din ţară, iar codul de bare de pe card va conţine toate informaţiile asupra cantităţilor care intră în pieţe, pe zone. Producătorul nu mai vine cu certificatul de producător, cu carnetul de legumicultor, cu toate autorizaţiile, ci prezenta cardul pe care scanerul îl va citi cu toate informaţiile. Asociaţiile se vor ocupa de eliberarea lui pentru că totul se va încărca la nivel local, pentru o sumă modică, iar sistemul informatic central va fi la MADR”
a declarat secretarul de stat Daniel Botănoiu

O.T.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare