Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăExclusivRăzboiul se înteţeşte! Primarul din Iecea Mare răspunde: "Nu avem nici o...

Războiul se înteţeşte! Primarul din Iecea Mare răspunde: „Nu avem nici o hală în Piaţa de Gros, iar el nu are 12 hectare!”

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Supărat că un consătean l-a pus într-o postură nu tocmai favorabilă în faţa locuitorilor comunei Iecea Mare şi nu numai, primarul localităţii timişene – Liviu Ştefan Tomulea (foto, marcat cu verde)- ţine să facă unele precizări legate de acuzele administratorului Pedroalexia Agromec SRL, Cristian Peşteanu, din aceeaşi comună, acesta din urmă aruncând în cârca primarului faptul că nu îşi poate extinde afacerea pentru că edilul îi pune beţe-n roate.

După ce, în urmă cu doar câteva zile, preşedintele PP-DD Iecea Mare şi în acelaşi timp administratorul Pedroalexia Agromec SRL, Cristian Peşteanu, a făcut public faptul că primarul localităţii în care locuieşte şi şi-a deschis o afacere îi pune piedici politice (vezi AICI), edilul localităţii timişene s-a sesizat şi ne-a informat că situaţia este cu totul alta.

Astfel, primarul Tomulea (USL) susţine, în primul rând, că „între Primăria comunei Iecea Mare şi SC Pieţe SA (din Timişoara – n.r.) nu există încheiat nici un contract de concesionare ori închiriere ori de altă natură prin care subscrisa Primăria Iecea Mare să beneficieze sub orice formă legală de spaţii/hale/etc. în Piaţa de Gros din Timişoara”.

Pe de-o altă parte, printr-un comunicat emis redacţiei Vocea Timişului, primarul comunei timişene susţine că reprezentantul societăţii Pedroalexia Agromec SRL „nu a declarat la Primăria comunei Iecea Mare, respectiv Registrul Agricol pentru anul 2013, nici o suprafaţă cultivată cu legume decât la solicitarea noastră, la câteva zile de la data depunerii cererii, motiv pentru care acesta nu figura (din culpa exclusivă a dumnealui) cu nici o suprafaţă cultivată cu legume, mai mult acesta avea această obligaţie”. Primarul din Iecea susţine că nici termenul de finalizare al cererii iniţiale nu a trecut, spunând astfel că Cristian Peşteanu s-a grăbit cu acuzaţiile, întrucât, conform datei existente pe solicitarea făcută la Primărie, adresa făcută în numele societăţii este din 20 iunie 2013, ceea ce înseamnă că are ca termen de soluţionare data de 20 iulie 2013.

O altă neconcordanţă între datele furnizate de Cristian Peşteanu şi primarul din Iecea Mare este legată de suprafaţa pe care societatea cultivă legume, dacă Peşteanu susţine că ar fi vorba de 12 hectare, din care 10 hectare sunt acoperiţi de o seră complet automatizată, încălzită iarna, edilul Tomulea spune că de fapt ar fi vorba de doar 6,7 hectare. „În urma solicitării noatre reprezentantul societăţii comerciale în cauză s-a prezentat la instituţia noastră în data de 26.06.2013 cu o copie de pe o declaraţie APIA eliberată la data de 13.05.2013 având numărul de înregistrare APIA TM/0906755/13/ora10:56:59 unde figurează cu o suprafaţă cultivată cu legume mult mai mică, mai exact cu un total de 6,70 hectare după cum urmează: 3,35 ha cartofi semitimpurii; teren sub sere şi solarii cultivat 1 hectar; 2,35 hectare legume proaspete”.

Totodată cu rectificările făcute de primarul localităţii Iecea Mare, acesta ne-a invitat pe teren „pentru a fotografia, măsura, şi observa faptul că această investiţie, pe lângă faptul că nu a fost finalizată, este şi o investiţie de o valoare incomensurabil mai mică decât ceea ce rezultă din informaţia furnizată de domnul Peşteanu”, sugestie de care vom ţine cont, urmând ca în zilele ce urmează, o echipă a redacţiei noastre să facă această deplasare pentru a vedea de la faţa locului situaţia. Foto:Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Timisorenii, somati sa nu dea FOC vegetatiei. AMENZILE sunt uriase!

Timișorenii au interzis la incendierea resturilor vegetale, a miriștilor, a terenurilor arabile și a...

O noua piata digitala internationala dedicata sectorului agricol se lanseaza in Romania

Jucatorii din sectorul agricol vor putea, incepand de astazi, sa comercializeze cereale si alte...

Se planteaza ”fapte bune” la Cralovat, in judetul Timis! Afla cum poti participa

În luna noiembrie, “Plantăm fapte bune în România” va împăduri 37 de hectare în...