Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

ȘMECHERIE cu pariuri sportive, în Calea Șagului. O agenție refuză plata unui câștig de 25.171 de lei! Cum se ”ascunde” casa de pariuri

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
Timișoreanul Iasmin Ciprian Iovănuț, un împătimit al pariurilor sportive și “client” al agenției GS Bet din Calea Șagului, este pe care să acționeze casa de pariuri în judecată. Motivul pentru care procesul este inevitabil între cele două ”părți” se datorează faptului că timișoreanul a pariat la începutul lunii ianuarie nu mai puțin de 43 de bilete, a câștigat și, conform cotelor, acesta trebuia să primească de la agenția de pariuri suma de 25.171.79 lei, bani care reprezentintă câștigul aferent. Tânărul timișorean a pariat, printre altele pe partida de hadbal feminin dintre Randers HK – FC Midtjylland Håndbold, scor 22-18, însă numele celei de-a doua echipei, pe biletele de pariuri sportive apare doar ca FC Midtjylland (cum e și normal), din motive de lipsă de spațiu.

Societatea GS Bet Pariuri Sportive (prin agenția C – Timișoara 4 T situată în Timișoara, Calea Șagului nr. 55/A bl. B5, jud. Timiș), în calitate de organizator, susține că ”în ceea ce privește tipul de pariu “total goluri” a meciului de handbal Randers HK – FC Midtjylland, bookmakerii SC GS Bet Pariuri Sportive au acordat în mod total eronat cota de 1 acestui eveniment sportiv pe motiv că echipa FC Midtjylland a fost denumită în mod greșit în baza de date, denumirea corectă a echipei fiiind FCM Håndbold și în acest caz ar fi incidente dispozițiile art.7 alin.7 al Regulamentului de funcționare pentru jocuri sportive” se arată într-un document primit de Iasmin și prezentat de ponturi-bune.ro.

”Consider că această abordare este netemeinică și greșită, întrucât, ca urmare a verificării site-urilor oficiale, atât al Federației Daneze de Handbal Feminin (Dame Handbold Ligaen), cât și al Federației Europene de Handbal (European Hanball Federation) reiese că denumirea corectă a acestei echipe de handbal feminin este FC Midtjylland (echipă înființată în anul 1970 și având adresa în orașul Ikast, str. Stadion Alle 2b). Faptul, că din motive tehnice (tichetul suport nu are decât o lățime de 8 cm) nu puteți tipări numele complet al tuturor echipelor din oferta dumneavoastră, nu vă dă dreptul să vă prevalați de prevederile art.7 alin.7 al Regulamentului de funcționare pentru jocuri sportive. Uzitarea articolului sus-menționat cu rea intenție, cu scopul de a-mi cauza un prejudiciu, în mod categoric, constituie o tentativă la infracțiunea prevăzută de art. 244 Cod Penal”, le transmite Iasmin reprezentanților casei de pariuri sportive.

Timișoreanul solicită agenției ca în cel mai scurt timp să-i fie plătită integral suma de 25.171 de lei (RON), care i se cuvine legal, anunțând că, în caz contrar va declanșa procedura judiciară de recuperare a banilor câștigați. Pariorul anunță că pe lângă procesul pe care-l va intenta casei de pariuri, va sesiza Comisia de Autorizare a jocurilor de noroc din cadrul Ministerului Finanțelor Publice, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului și Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, pentru ca acestea să demareze activitățile specifice de control.

Ca fapt divers, termenul ”Håndbold” din limba daneză înseamnă handbal (tradus în limba română), adică numele sportului, iar casa de pariuri susține, eronat desigur, că adversara celor de la Randers HK a fost echipa FCM Handbal, asta în condițiile în care Midtjylland (numele echipei), este notat de agenție cu inițiala ”M”. Mai mult, pe orice site de pariuri sportive on-line doriți să căutați, numele echipei de handbal feminin din danemarca este același: FC Midtjylland. Nicidecum FCM Handbal, sau FCM Håndbold, cum susțin reprezentanții agenției de pariuri sportive. Inclusiv presa din Danemarca arată faptul că FC Midtjylland a pierdut în fața celor de la Randers HK.

Cum se ”ascunde” casa de pariuri? Agenția din Calea Șagului ține cont de faptul că atât site-ul oficial al echipei de handbal cât și Wikipedia, arată că numele complet al echipei este FC Midtjylland Håndbold, chiar dacă acest lucru înseamnă numele efectiv al echipei dar și a sportului pe care-l joacă fetele.

A văzut cineva pe biletele caselor de pariuri scris, vreodată, că joacă Baschet Club Timișoara, atunci când joacă echipa locală a ”leilor din Banat” (BC Timișoara)? Nu! Acest caz este absolut similar dacă ținem cont de felul cum sunt denumite echipele și în cazul nostru.

Foto: captură Wikipedia

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

1 COMENTARIU

 1. :)))

  Lucrezi in domeniul juritic si esti atat de naiv sa zici ca ai castigat 51000 lei ?
  Sa inteleg ca i-ai dat in judecata …mai bine te intelegeai amiabil.
  1.din ce am citit tu ai incasat deja 25000 pe care nu i-ai declarat la fisc si pentru care trebuia sa platesti impozit de 25 %
  2.pentru viitoarea suma pe care o vei primit o sa se opreasca automat impozit ,pentru ca vei castiga ( vreo 6000 lei).

  In total o sa ai de plata un impozit de vreo 13000 lei pentru toata suma castigata…putin mai mult daca acceptai cota de 1.00 …. cred

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore