Spaţiul Schengen – o destinaţie din ce în ce mai atractivă pentru cetăţenii „non-U.E.”. Doi albanezi depistaţi la fontieră

0
542

Noaptea trecută, în jurul orei 1.00, lucrătorii Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au depistat pe câmpul din apropierea liniei de frontieră doi bărbaţi care nu-şi justificau prezenţa în zonă.

Reprezentanţii legii i-au legitimat şi au constatat că persoanele în cauză nu posedă documente de identitate asupra lor şi nici nu vorbeau limba română, motiv pentru care cei doi au fost duşi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră în vederea clarificării situaţiei.

S-a stabilit că bărbaţii depistaţi sunt cetăţeni din Albania şi au vârsta de 22, respectiv 27 de ani. În cadrul primelor cercetări cei doi au declarat că intenţia lor era de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă pentru că nu posedau viză.

Pe numele acestora au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Spune-ţi opinia civilizat!