Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Street Delivery strigă după proiecte! Până când se mai pot depune și care este tema din acest an

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Reducerea producției de deșeuri, reciclarea creativă, îngrijirea spațiilor verzi, alternative de transport, reducerea emisiilor de noxe și a nivelului de praf – încep pe o stradă și continuă în tot orașul. Asta îți propune Street Delivery la ediția cu numărul nouă: o schimbare reală în felul în care privim încălzirea globală, oferind soluții pentru diminuarea efectelor ei asupra mediului și oamenilor.

Street Delivery este prototipul unui micro-univers urban, strada valorificată ca bun public, așa cum ar trebui ea să fie. Un eveniment responsabil care își responsabilizează participanții, o platformă pentru ideile care contribuie la un oraș mai prietenos.

Proiectele se înscriu AICI. Acestea trebuie să respecte tema, să ofere posibile soluții de durată, să-i implice activ pe vizitatori în transformarea orașului și să nu conțină componente comerciale. Rezultatele vor fi anunțate până pe 4 iunie 2015.

Ca indivizi, acțiunile noastre par să nu conteze, picături de apă într-un ocean mult mai vast decât poate să cuprindă mintea noastră. Fiecare dintre noi – 7 miliarde de oameni – alegem zilnic soarta vieții pe Pământ prin acțiuni dintre cele mai banale: când uităm lumina aprinsă, când mai cerem o pungă de plastic, când luăm mașina în loc să mergem cu bicicleta, când aruncăm gunoiul aiurea, când tăiem un brad pentru a ne bucura de el câteva zile, când facem profit din crime ecologice.

Avem nevoie de spații publice în care să ne adunăm pentru a confrunta greșeala pe care umanitatea e pe cale s-o săvârșească. În stradă ne putem număra, ne putem cunoaște, ne putem da seama că nu suntem doar o mână de prieteni care visează să schimbe lumea.

Capacitatea umanității de a face (amplificată exponențial de tehnologie) a depășit cu mult capacitatea umanității de a înțelege. Am trecut deja peste pragul de pericol. E timpul să luăm încălzirea globală în serios.

Street Delivery este un eveniment iniţiat în 2006 de Ordinul Arhitecţilor din România şi Fundaţia Cărtureşti cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Casei de Cultură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Suprarealism! Ordinul Arhitecților Timiș a intrat în cooperativa imobiliară care gravitează în jurul primarului Dominic Fritz

Și azi, ca să nu zgâriem parchetul, intrăm tiptil și cu papucii de mătase,...

Ca la păcănele! Direcția de Urbanism din primăria de sticlă a lui Dominic Fritz are păreri fundamental contradictorii… în spețe similare

Asta are, asta n-are, asta e câștigătoare! Exact ca la ”alba-neagra” – așa sunt...

Proiectul Institutului Regional de Oncologie Timisoara, reexpertizat pentru 300.000 de euro

Proiectul prin care la Timișoara se va construi un Institut Regional de Oncologie, în...