Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

S-a strigat „Timişoara pute!” în faţa fabricii Continental

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

„Cancerul Timişoarei”, aşa cum este cunoscută  fabrica de anvelope Continental, a „bucurat” locuitorii din zonă, începând cu acest an. Întreprinderea industrială a inaugurat o nouă stație de mixing brut pentru cauciuc, care emană, printre alte substanțe, celebrul” negru de fum”. Locuitorii din zona dar şi din restul oraşului s-au revoltat.

Poluarea afectează direct peste 25.000 de persoane care locuiesc în Nordul orașului și, indirect, o arie de zeci de kilometri pătrați. Oamenii se plâng din cauza mirosului dezgustător, a poluării precum şi „otrăvurile” pe care norii negri le conţin.

Deşi au fost semnalate autorităţile iar Continental a fost sancţionată de către Garda de Mediu cu o amendă de 15.000 de lei, fabrica îşi continuă activitatea de poluare nestingherită.

Mai mulţi timişoreni s-au adunat astăzi în faţa uzinei pentru a trage un semnal de alarmă privind „daunele” pe care aceasta le produce. Înarmaţi cu măşti de gaze sau chirurgicale, protestatarii au strigat „Timişoara pute!” şi „Miroase a cauciuc!”. Este cea de a 11a săptămână consecutivă în care oamenii se strâng să facă poza de grup în semn de protest, nemulţumirile lor nu par a fi luate în seamă încă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare