S-a strigat „Timişoara pute!” în faţa fabricii Continental

0
753
Foto: Alin Zelenco

„Cancerul Timişoarei”, aşa cum este cunoscută  fabrica de anvelope Continental, a „bucurat” locuitorii din zonă, începând cu acest an. Întreprinderea industrială a inaugurat o nouă stație de mixing brut pentru cauciuc, care emană, printre alte substanțe, celebrul” negru de fum”. Locuitorii din zona dar şi din restul oraşului s-au revoltat.

Poluarea afectează direct peste 25.000 de persoane care locuiesc în Nordul orașului și, indirect, o arie de zeci de kilometri pătrați. Oamenii se plâng din cauza mirosului dezgustător, a poluării precum şi „otrăvurile” pe care norii negri le conţin.

Deşi au fost semnalate autorităţile iar Continental a fost sancţionată de către Garda de Mediu cu o amendă de 15.000 de lei, fabrica îşi continuă activitatea de poluare nestingherită.

Mai mulţi timişoreni s-au adunat astăzi în faţa uzinei pentru a trage un semnal de alarmă privind „daunele” pe care aceasta le produce. Înarmaţi cu măşti de gaze sau chirurgicale, protestatarii au strigat „Timişoara pute!” şi „Miroase a cauciuc!”. Este cea de a 11a săptămână consecutivă în care oamenii se strâng să facă poza de grup în semn de protest, nemulţumirile lor nu par a fi luate în seamă încă.

Spune-ţi opinia civilizat!