Sute de amenzi pentru ,,MIZERABILII” care au împânzit Timișoara cu gunoaie

- Advertisement -

Nu mai puțin de 260 de sancțiuni au fost aplicate de polițiștii locali din Timișoara, în ultima lună, celor care abandonează deșeuri pe unde îi taie capul. Printre nesimțiți se regăsesc și persoane care au fost surprinse cu ajutorul imaginilor video oferite de sistemul de monitorizare a traficului.

Oamenii legii angajați de Primăria Timișoara continuă acțiunile cu privire la depistarea persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public, acest aspect fiind permanent în atenție cu scopul de a reduce fenomenul apariției rampelor clandestine de deșeuri formate pe domeniul public. Polițiștii locali au declanșat, la începutul lunii trecute, o campanie de sensibilizare a populației cu privire la importanța implicării tuturor în menținerea unui oraș curat. Astfel, oamenii sunt rugați să sesizeze instituției de la Pădurea Verde atunci când observă tot felul de persoane care aruncă diferite tipuri de gunoi pe unde-i taie capul.

De la începutul campaniei au fost aplicate 260 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 65.000 lei celor surprinși aruncând deșeuri pe domeniul public. Cel mai recent a caz a avut loc în cursul zilei de ieri, când, polițiștii locali au acționat punctual în zona Pieței Doina, unde au aplicat nouă sancțiuni celor depistați abandonând gunoaie pe domeniul public. Tot în aceste zile, cu ajutorul camerelor de supraveghere video, montate în locațiile cunoscute ca zone în care se formează frecvente rampe clandestine de deșeuri, au fost surprinse și sancționate alte trei persoane, respectiv pe străzile Liniștei, Hebe și Iris. Pe lângă sancțiuni, permanent polițiștiștii locali au înaintat către Biroul Salubrizare locațiile unde se formează rampe clandestine de deșeuri în vederea luării măsurilor de igienizare.

Conform Hotărârii Consiliului Local nr. 371/2007, la Timișoara, cei care abandonează deșeuri pe domeniul public sunt sancționați cu sume cuprinse între 500 și 1.000 lei, în cazul persoanelor fizice, și între 1.000 și 2.500 lei, în cazul persoanelor juridice. Cetățenii care observă persoane aruncând deșeuri pe domeniul public pot sesiza aceste aspecte la la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

De-a hoții și vardiștii. Fostul șef al Poliției Lugoj a recunoscut că este infractor!

La trei luni de la publicarea pe site-ul nostru...

Bianca Gavrilita, singurul reprezentant al judetului Timis in PSD, pentru alegerile europarlamentare

PSD Timiş are un reprezentant pe loc (greu) eligibil,...

Vărădia, printre ultimele redute bănățene ale pescuitului la crap

Dacă ţările vecine precum Serbia şi Ungaria beneficiază de...

FOTO SEXY Nu vă uitaţi dacă nu aveţi inima tare! Laura Cosoi, în costumul Evei!

Că moldovencele sunt sexy, nu este doar o vorbă!...

Serbare de sfârșit de an şcolar la Şcoala Gimnaziala nr.16 Take Ionescu clasa a-II-c

Am ajuns și la finele acestui an școlar. Parcă...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare