Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSănătateTimișoara va avea cel mai modern centru de diagnosticare a cerului de...

Timișoara va avea cel mai modern centru de diagnosticare a cerului de prostată. Deschiderea Oncogen a rămas doar o formalitate.

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Cea de-a treia ediție a „Săptămânii sănătății prostatei” a fost organizată de către clinica de Urologie a Spitalului Județean, fiind prezentat ieri, într-o conferință de presă în noua clădire, Oncogen. În cadrul acestui eveniment, peste 300 de bărbați în vârstă de peste 50 de ani au beneficiat de analize gratuite de sânge, în urma cărora s-a putut constata dacă sunt sau nu în pericol să sufere de această boală.

Ridicând mai multe semne de exclamare asupra importanței patologiei prostatei și senzibilizând opinia publică, medicii au vorbit în cadrul conferinței de presă despre această problemă întâmpinată de tot mai mulți bărbați. În România, în fiecare an se diagnostichează peste 4.000 de cazuri de cancer de prostată, iar anual mor peste 2.000 de persoane, fiind al doilea caz de cancer cu cel mai mare procent de mortalitate, după cel pulmonar.

Diagnostica precoce, asemenea celui de col uterin, facilitează simțitor vindecarea ulterioară. Centrul Oncogen, printre cele mai moderne din estul Europei, este programat să fie inaugurat în perioada 20-25 octombrie, până atunci mai fiind puțin de lucru. „După câțiva ani de la demararea proiectului Oncogen, am ajuns pe ultima sută de metri, astfel că în săptămâna 20-25 octombrie, se va face inaugurarea. Este o mândrie pentru Spitalul Județean din Timișoara că definitivează un proiect de o asemenea anvergură, care 100% va crește nivelul de pregătire și de profesionalism. Mai sunt câteva mici locuri de remediat”, a precizat managerul Spitalului Județean Timișoara, Marius Craina.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=1_tJ7QKq7GE&feature=youtu.be]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...

Poliția Locală se reorganizează! Vor fi reduse mai multe posturi, inclusiv de conducere

Reorganizarea se face prin transformarea vechiului departament într-o structură nouă, o direcție generală, cum...