Timișorenii au ieșit în stradă și vineri seară, pentru a treia zi consecutiv, locul de întâlnire fiind același, Piața Victoriei. Cu bateriile încărcate, dar cu aceleași nemulțumiri, aproximativ 200 de persoane au protestat împotriva sistemului politic din România, cu principalele dorințe: stârpirea corupției din țară și dreptate pentru semenii lor care au fost victimele incendiului din clubul Colectiv.

Dacă până acum frigul a fost un inamic bine cunoscut de protestatari, ieri seară, după întâlnirea de la ora 18.00, aceștia au trebuit să îndure și ceața densă care s-a abătut asupra urbei de pe Bega. În așteptarea și mai multor persoane care să se alăture marșului, demonstranții au afișat în Piața Victoriei și o listă de priorități, pe care se regăseau dorințe precum revizuirea constituției, formarea unor reprezentanți teritoriali sau tehnocrație, dar din popor, nu din partide.

În același timp în care premierul demisionar Victor Ponta ateriza pe aeroportul din Timișoara, protestatarii au pornit pe traseul stabilit dinainte: Catedrala Mitropolitană – Universitatea Politehnica – Complexul Studențesc – Prefectura Timiș – Piața Victoriei. După minute bune în care îndemnurile de alăturare la manifestare nu au contenit să răsune, „Ieșiți din casă, dacă vă pasă!”, „Măcar claxonați, dacă nu protestați”, numărul protestatarilor a ajuns aproximativ 1.000.

Prefectura Timiș a fost locul în care s-a ținut și un moment de reculegere, după care, din piepturile manifestanților s-a cântat imnul „Deșteaptă-te române”, ca mai apoi să se întoarcă în Piața Victoriei, unde s-a ținut un nou moment de reculegere. La fel ca și în zilele trecute, protestul a decurs fără incidente, iar demonstranții au anunțat că vor reveni și în seara aceasta în Piața Victoriei.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.