sâmbătă,24,iulie,2021
AcasăStiriEvenimentTrupa timișoreană JazzyBIT cântă la festivalurile Tuscia In Jazz și Musica sulle...

Trupa timișoreană JazzyBIT cântă la festivalurile Tuscia In Jazz și Musica sulle Bocche din Italia

Festivalul Tuscia In Jazz are loc din 2002 în Provincia Viterbo și oferă anual peste 150 de evenimente muzicale precum și workshop-uri pentru peste 300 de studenți. Evenimentul găzduiește din 2006 și competiția anuală Jimmy Woode European Jazz Award, competiție la care juriul, format din renumiții muziceni de jazz Kurt Rosenwinkel, Kevin Hays, Scott Colley, Eric Harland, Donnie Mc Caslin, Giorgio Rosciglione, Gegè Munari, Aldo Bassi, Elisabetta Antonini și directorul festivalului Italo Leali, a selectat anul acesta doar 9 trupe din întreaga lume, printre care și JazzyBIT.

În 30 august, JazzyBIT va concerta din nou în Italia, de data asta pe insula Sardinia, în cadrul festivalului Musica sulle Bocche. Acesta este programat între 28 și 31 august în Santa Teresa Gallura și cuprinde 33 de evenimente în cele patru zile de festival. JazzyBIT a fost invitată să concerteze pe scena mare a festivalului, la ora 20:30.

JazzyBIT este trio-ul de jazz, latin, funk și blues fondat în toamna anului 2011 la Timișoara. Teodor Pop (pian, orgă Hammond, Rhodes),Mihai Moldoveanu (chitară bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe, percuție) au început să cânte în februarie 2012, urmând ca în primii doi ani de activitate să ajungă în majoritatea cluburilor de profil din țară, dar și în Szeged și Budapesta sau Viena. Au concertat și în cadrul mai multor festivaluri de jazz din România: Gărâna Jazz, Câmpina Jazz Rock, Roland Jazz, Timișoara Capital Jazz, Alba Jazz, Green Hours Jazz, JazzTM și Jazz in the Park Cluj. Repertoriul alcătuit integral din compoziții proprii a dat naștere primului album „Touch the Sky”, lansat independent în februarie 2014, la exact doi ani după primul concert. Trupa a câștigat Premiul pentru debut pe 2013 al Fundației Muzza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

14,923FaniÎmi place
515CititoriConectați-vă
160CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
184CititoriConectați-vă
46,900AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente