Transfer aeroport
1.9 C
Timișoara
29-feb.- 2020
Transfer aeroport

Un cercetător de la Universitatea de Vest din Timișoara: premiu important pentru contribuții în procesele de creștere a cristalelor

Si-a parcat BMW-ul ca un nesimtit si a scos numerele de inmatriculare ca sa scape de amenda

Conducătorul unui BMW parcat neregulamentar a crezut că scapă de sancțiune dacă își dă jos numerele...

Concert tribut Iron Maiden cu trupa Rainmaker, la Timisoara

Trupa sârbească Rainmaker ajunge pentru prima dată în Timișoara, unde urmează să susțină un concert-tribut, live,...

Un tramvai care ”merge” pe ruta Bors – Calafat, da peste cap traficul din Timis

Un transport agabaritic va perturba traficul rutier din județul Timiș în perioada 25 februarie - 3...

Nesimtire! Si-a parcat masina in fata usii unui chiosc din Piata 700, in care erau doua persoane

Polițiștii locali din Timișoara se confruntă cu tot mai mulți șoferi nesimțiți, iar oamenii legii sunt...

Prof. dr. Daniel Vizman, cercetător al Facultății de Fizică de la Universitatea de Vest din Timișoara, a fost premiat de către Academia Română pentru grupul de lucrări ”Modelarea proceselor de creștere a cristalelor” publicate, în 2012, în revistele Journal of Crystal Growth și Crystal Growth and Design. Cercetătorul UVT a fost distins cu premiul “Constantin Miculescu” al Academiei, secția Științe Fizice.

Cele două articole publicate fac parte dintr-o serie de articole dedicate studiului influenței parametrilor de creștere asupra curgerii topiturii și a formei interfeței de cristalizare. Astfel, articolul ”Numerical Study of Melt Convection and Interface Shape in a Pilot Furnace for Unidirectional Solidification of Multicrystalline Silicon” studiază simetria structurilor de convecție din topitura de siliciu în relație cu gradientul de temperatură impus și cu viteza de creștere a cristalului. Aceste rezultate au explicat distribuția impurităților în cristalul de siliciu și forma interfeței de cristalizare, parametrii de care depinde calitatea cristalului. Revista Crystal Growth and Design a selectat aceste rezultate pentru coperta numărului în care a fost publicat articolul.

Articolul ”Numerical studies on a type of mechanical stirring in directional solidification method of multicrystalline silicon for photovoltaic applications” propune soluții de omogenizare a topiturii și de optimizare a formei interfeței de solidificare. Astfel, este studiată influența pe care un agitator mecanic o are asupra curgerii topiturii și asupra formei interfeței de solidificare. Cercetarea a fost realizată împreună cu doctorandul S. Dumitrică și un partener din Franța. Pe această linie, în anul 2013 au mai fost publicate trei articole care propun idei novatoare pentru controlul topiturii bazate pe folosirea câmpurilor magnetice și electrice.

”Dincolo de oferta educațională, performanța unei universități se măsoară prin rezultatele cercetării științifice. Ne bucurăm de oameni excepționali. Domnul Vizman este unul dintre acești specialiști care produc rezultate echivalente cu ale colegilor din centrele universitare consacrate în lume. Mai mult, acești profesioniști lucrează direct cu studenții și îi pregătesc pe măsura lor”, spune Rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Este demn de remarcat faptul ca rezultatele obținute de prof.dr. Daniel Vizman au constituit singura contribuție românească în Handbook of Crystal Growth, editată de Elsevier în anul 2015.

- Advertisement -Transfer aeroport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Urmăriți-ne!

13,691FaniÎmi place
501CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
39,800AbonațiAbonați-vă
Galla Events

TIMISUL DE IERI

Despre Charlottenburg, singurul sat circular din Banat GALERIE FOTO

Charlottenburg a fost conceput şi clădit în secolul al  XVIII-lea, la fel ca majoritatea satelor din comuna Bogda, de...