Un timișorean e CAMPION NAȚIONAL la viteză în coastă. De ce nu-l mai poate ajunge nimeni în ultima etapă

- Advertisement -

Cu o etapă rămasă până la finalul sezonului de VTM, timișoreanul Adrian Ionescu este deja, matematic, Campion al Grupei N, principalul său urmăritor, Marco Tempestini având un handicap de 24 de puncte, imposibil de recuperat în etapa rămasă, cea de la Râșnov.

”Se anunța o etapă dificilă atât pentru noi, cât și pentru masină. Spun dificilă prin prisma faptului că mașina avea ceva defecțiuni pe care nu am reușit să le remediem la timp, iar traseul era unul complet nou pentru mine. În plus, sosirea tarzie -vineri după-amiaza-, nu mi-a dat șansa de a vedea măcar traseul, constatând ulterior că este unul foarte frumos, de viteză, însă înșelător. Sâmbătă am început bine date fiind condițiile, urcând în toate cele șase probe din dorința de a învăța cât mai bine traseul, reușind în finalul zilei un loc doi la grupa N și șapte la general, la sub cinci zecimi de secundă după Marco Tempestini, principalul adversar la grupa N” ne-a mărturisit Adi Ionescu.

Lupta de a doua zi se anunța una strânsă, asta și datorită diferenței mici de puncte dintre primi doi clasați, Adi Ionescu și Marco Tempestini, în clasamentul general al grupei. Duminică, după cele două recunoașteri, a urmat prima manșă de concurs, la finalul căreia timpul obținut de Adi, 1.36.157 era mai bun cu 1,3 secunde comparativ cu ziua precedentă. ”La regrupare am observat însă că Tempestini lipsește, neștiind în acel moment ce se întâmplă, aflând însă ulterior de ieșirea lui în decor, ceea ce denotă un mers “on the edge” caracteristic lui. Nu pot să nu recunosc că m-am bucurat pentru faptul că eram aproape sigur câștigător al etapei, chiar dacă începuse să plouă și jumătate de traseu era ud pentru manșa a doua, însă în același timp am realizat că am rămas fără principalul adversar. Prezența lui Marco Tempestini la grupa N de-a lungul acestui campionat mi-a dat un motiv în plus să “merg mai repede, și mai repede, și mai repede”, și rămân la ideea că-i mai frumos un loc doi după o luptă, decât un loc unu fără luptă. Felicitări Marco și ne vedem la Râșnov” a spus Adrian Ionescu, cel care va face doar ”act de prezență” la ultima etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă, cea de la Râșnov.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare