Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

UVT, în top 200 universități din lume la specializarea Limbi Moderne

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Conform Clasamentului Internațional al Universităților pe Specializări 2014, Universitatea de Vest din Timișoara a intrat în topul 200 din lume, la specializarea Limbi Moderne. Clasamentul din anul acesta face topul primelor 200 de universități în funcție de 30 de specializări, cum ar fi IT, Inginerie Chimică, Inginerie Civilă, Iniginerie Electrică și Electronică, Inginerie Mecanică și Aeronautică, Medicină, Biologie, Psihologie și altele.

UVT este singura Universitate din România care prinde un loc între primele 200 de poziții. Aceasta a luat locul Universității din București, care intrase anul trecut în top la două discipline: Limbi Străine și Media și Comunicare.

Conform Hotnews, clasamentul World University Rankings este realizat anual din 2004. Topurile sunt construite pe trei seturi de informații: un sondaj al reputației, un sondaj în rândul angajatorilor, și datele Scopus, care oferă informații despre numărul de citări pe fiecare facultate în parte.

Clasamentul Universităților pe Specializări ia în considerare 4 indicatori: reputația academică, reputația în rândul companiilor angajatoare, cercetarările publice și citările din lucrări, indicatorul H care măsoară impactul lucrărilor publice. Universitățile sunt clasate pe baza numărului de mențiuni în sondajul adresat cadrelor universitare, pe baza mențiunilor în sondajul adresat angajatorilor, și a numărului citărilor academice publicat în ultimii 5 ani.

Dintre vecinele noastre de peste graniță, Ungaria are 5 universități în top 200. În cea ce privește instituțiile academice din țara noastră, Universitățile din București, Cluj și Iași  au intrat în top dar sub locul 200, pe intervalul 251-300. Astfel, Universitatea din București are în top 400 trei specializări: Limbi Moderne, Matematică și Fizică și Astronomie. De la Iași, în intervalul 251-300, intră tot secția de Limbi Moderne, iar Clujul are pe intervalul 301-400 secția de Limbi Moderne, iar pe 251-300 Matematica.

Cele mai bune univestiăți din lume rămân MIT(Massaachusets Institute of Technology), Harvard, University of California, Stanford și Oxford.

În clasamentul din care face parte UVT, primele trei locuri sunt ocupate de University of Oxford, University of Cambridge și Harvard University.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Ca-n basme! Spectaculoasa achiziție a pensiunii turistice ”Sus în deal” din Gărâna de către Universitatea de Vest Timișoara a trezit interesul DNA

Cine crede că Universitatea de Vest Timișoara s-a lansat în turismul regional, în plină...

Concursu de solutii pentru noile fatade ale sediului Universitătii de Vest

Reprezentanții Universității de Vest din Timișoara (UVT) anunță că a fost lansat concursul de...

Universitatea de Vest din Timisoara, prezenta in doua ierarhizari universitare internationale

Universitatea de Vest din Timişoara este din nou prezentă în RUR Reputation Rankings ocupând...