CNAS a pus la dispoziția asiguraților ”PIAS – Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate”, un proiect menit să ofere tuturor românilor, posesori de CNP, dovada faptului că sunt sau nu sunt asigurați la momentul de față.

Aplicația poate fi accesată AICI, iar tot ceea ce trebuie să facă orice persoană care vrea să-și verifice ”starea”, este să-și introducă CNP-ul în câmpul dedicat, iar apoi să copieze ”Numărul de verificare” (care apare lângă câmpul cu acest nume și este scris cu verde închis pe un câmp hașurat), după care se apasă butonul ”Caută”.

Datele care vor apărea după căutare sunt cele legate de faptul că persoana a cărui CNP a fost introdus este sau nu asigurată, iar în cazul în care este asigurată vor fi afișate ”Data înscrierii la medicul de familie” dar și o informație extrem de interesantă în ultima perioadă, dacă titularul are card de sănătate emis de Casa de Asigurări de Sănătate.

Vă reamintim că în concordanță cu Hotărârea de Guvern care conţine ”Normele metodologice de aplicare a cardului naţional de sănătate”, cardul naţional de sănătate va deveni unicul instrument de validare a serviciilor medicale acordate în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate începând cu data de 1 mai 2015, susține CNAS.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

1 COMENTARIU

  1. Cum este posibil?Aplicatia asta imi transmite ca am cardul emis si cei de la casa de asigurari imi spun ca in sistem apare ca nu este emis cardul de sanatate.Am o programare ,trebuie sa ma internez pe 26 .08.2015 si de la spital mi se solicita cardul sau adeverinta ca nu a fost emis..nu-mi dau cei de la casa nici adeverinta…sunt disperata,cui sa ma adresez?Multumesc!!!

Comments are closed.