Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Viceprimarul Stoia, un don Corleone al cimitirelor FOTO

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

 
Viceprimarul Timişoarei a dezvoltat în ultima perioadă o pasiune arzătoare pentru … morţi şi tot ce ţine de ei. Nu vă lăsaţi mintea să pornească pe meleaguri necurate căci mă refer strict la chestiuni administrative. Cea mai nouă acţiune a edilului nu poate fi numită decât crasă. Acesta s-a apucat să ia la puricat locurile de veci şi unde nu au fost achitate concesiunile şi a trântit câte un avertisment direct pe cruce. Pe lângă acest admirabil gest, el ameninţă că dacă ulterior suma nu va fi achitată, va trece la treabă şi va redistribui locurile. Pe acest principiu, 600 de morminte din cimitirul Rusu Şirianu au primit avertismente iar proprietarii riscă ca lucrările funerare aflate pe aceste amplasamente să fie preluate, urmând să demareze acţiunile de desfiinţare a acestora.

„Alo, nu v-aţi plătit decedatul!”

Mafiotul cimitirelor promite că nu se va lăsa păgubaş până când fiecare decedat îşi va plăti „chiria”. El a lansat o ofertă pe care „proprietarii” (deşi decedaţi) nu o pot refuza (pentru că sunt decedaţi). Probabil edilului nu îi place ideea ca alţii s-ar putea odihni în pace, în vreme ce dânsul îşi rupe oasele la Primărie şi s-a pus pe bătut din cavou în cavou să recupereze capitalul datorat. În orice caz, misiunea de cămătar în acest domeniu este cu atât mai dificilă, cu cât clienţii nu mai suflă. Dar, după cum dictează şi regulile nescrise ale cămătăriei, dacă nu găseşti beneficiarul respectiv, ţinteşti asupra familiei. Astfel, timişorenii sunt îndemnaţi să facă o vizită la locurile de veci ale rudelor sau apropiaţilor cât mai au timp, căci don Stoia nu se joacă şi poate se vor trezi fără-de-răposat. Până şi primarul Nicolae Robu s-a arătat blazat în ceea ce priveşte grosolănia gestului, „Legea trebuie respectată de toată lumea. Dar sunt anumite segmente ale existenţei noastre în care se impune puţin tact în abordare. Ar fi mai normal să se trimită aceste înştiinţări acasă. […] Nu mi se pare potrivit ca astfel de înştiinţări să fie lipite de cruci. Chiar mi se pare deplasat”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Vrei sa vinzi flori, coronite sau candele de 1 noiembrie? Afla cum poti face asta, la Timisoara

Cei interesaţi de obţinerea avizului pentru desfăşurarea activităţii de comerţ stradal pentru comercializarea produselor...

Primarul Nicolae Robu, pus sub urmărire de DNA pentru abuz în serviciu.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a fost pus sub urmărire de către procurorii DNA pentru...

Transportul de lemne fără documente legale a devenit ”sport” în Timiș. Vezi ce a descoperit Poliția, la Nerău

Miercuri, 3 decembrie 2014, în jurul orei 14:00, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Combatere...