VIDEO/FOTO Incendiu violent la o casă din Timişoara. Un radiator uitat în priză a „topit” 7.000 de lei şi putea omorî pompierii

0
592

Luni, 14 octombrie 2013, în jurul orei 14:00, un incendiu a izbucnit la o casă de pe strada Fr. Mistral, nr. 15, din Timişoara. La faţa locului s-au deplasat două autospeciale ale pompierilor, dar şi un echipaj SMURD, alăuri de unul de la Poliţie.

Pompierii s-au pus pe treabă imediat, au deconectat locuinţa de la sursa de energie electrică, sau cel puţin ei asta credeau, după care au început să „ude” în speranţa stopării imediate a flăcărilor. Fumul dens i-a făcut pe militari să rămână în afara imobilului, însă odată ce au putut să intre, cu intenţia de a scoate eventuale victime, aceştia au dat de… CURENT! Folosindu-se de furtunul cu apă din dotare, unul dintre pompieri a dat cu apă peste un radiator uitat de chiriaşa imobilului în priză, însă imobilul avea o altă sursă de energie electrică, romii care locuiau în casă având un branşament ilegal la energia electrică, fapt ce îi putea costa chiar viaţa pe pompierii care au pătruns în locuinţă întrucât e ştiut de oricine faptul că apa este un bun conductor de energie electrică.

După circa 40 de minute de lupte cu flăcările şi-au făcut apariţia şi cei doi chiriaşi ai locuinţei, o familie de romi, părinţi a patru copii, care, spre norocul lor, erau la şcoală. Nu la fel de norocos se poate declara capul familiei, acesta lăsându-şi „economiile”, de circa 7.000 de lei, într-un portofel pe pat, acesta arzând în totalitate, la fel cum s-a întâmplat şi cu banii din el.

Vezi video cu ce au declarat atât păgubitul cât şi pompierul care şi-a riscat practic viaţa intrând în imobil.

Spune-ţi opinia civilizat!