Cu toate că nu au cele mai ieftine maşini de pe piaţă, nemţii de la VAG încă bat, chiar cu marca Volkswagen, toate clasamentele de vânzări de pe piaţa locală. În luna august, în România s-au înmatriculat 526 de autoturisme VW, mai mult decât oricare altă marcă străină. Este adevărat că vânzările au scăzut cu 30% faţă de luna precedentă.

Urmează Ford, cu 446 de bucăţi, şi Skoda, tot parte a grupului VAG, cu 405. Liderul clasamentului este marca naţională, Dacia, care a consemnat aproape 2.500 de maşini vândute în luna august.

Şi pe ansamblul primelor opt luni ale anului, dacă ne referim tot la înmatriculările de maşini de import noi, nemţii bat tot. S-au înmatriculat puţin peste 4.000 de autoturisme Volkswagen, faţă de 2.9000 Skoda şi 2.200 de autoturisme noi Ford. Evident că şi aici Dacia domină clasamentul, cu 10.500 de maşini vândute.

În cazul pieţei de second-hand, Volkswagen domină autoritar clasamentul. În primele opt luni ale anului, s-au înmatriculat nu mai puţin de 36.644 de autoturisme Volskwagen, mult în faţa celor de la Opel, cu 25.400 de maşini second-hand înmatriculate şi a celor de la Ford

De fapt, cu acest rezultat, numărul de maşini VW second hand înmatriculate în acest an este mai mare decât numărul tuturor maşinilor noi înmatriculate în România în acest an-36.582 de unităţi.

 

 

 

Sursa:economica.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here