Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

12 milioane de euro ca să circulăm gratis cu RATT-ul

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

După ce timp de o lună, în timpul sărbătorilor, timișorenii cu venituri sub 2000 de lei au putut circula gratis cu mijloacele de transport în comun, Robu vrea permanentizarea acestei hotărâri. Deși ar fi gratis pentru aproape toată lumea, această decizie va „arde” buzunarul timișorenilor. În caz că se va adopta, Primăria va trebui să suplimenteze plățile achitate către Regia Autonomă de Transport cu 1.1 miloane lei pe luna.

Suma totală va ajunge la 4.6 milioane de lei pe lună. Pentru un an întreg se vor cheltui 55 de milioane de lei. Peste 12 milioane de euro.

„Sunt avantaje și dezavantaje. O mare parte din sumă,  aproape trei sfert, este deja plătită pentru gratuitățile care funcționează la ora actuală. Avantajul este, fără îndoială, că un număr mare de cetățeni ai Timișoarei beneficiază de aceste facilități și, prin urmare, o bună parte dintre ei nu vor mai folosi mașina proprie și astfel nu se mai aglomerează străzile, nu se mai uzează infrastructura, scade poluarea, praful etc.”

Întrebat despre situația tramvaielor, Robu a spus că pentru început vor fi reabilitate un număr între 1 și 30. Nu știe încă la ce costuri. Cât despre achiziționarea de tramvaie noi, primarul e sceptic, nu crede că vor fi suficienți bani. „Dacă între timp se schimbă specificațiile cosmetizării și vom vedea că putem achiziționa într-un termen rezonabil 100 de tramvaie noi, nu va mai merita să continuăm reabilitarea. Dar este puțin probabil, oricât ne dorim să facem asta. Să ne amintim că la Viena, o parte din tramvaie au fost reabilitate și nu cumpărate.” a ținut el să adauge.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=LD-ngswufSw&feature=youtu.be]

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Circulația tramvaielor pe linia 9, suspendată după ora 21.00! Continuă testele pentru noul tramvai turcesc

Testele pe traseu în vederea omologării noului tramvai produs de compania turcească Bozankaya continuă...

Goia scoate pensionarii în stradă, dar nu bea decât apă minerală cu coloizi de aur și argint!

Cine nu a auzit despre Societatea Metropolitană de Transport Timișoara, clar, nu are cultură...

Un tramvai care ”merge” pe ruta Bors – Calafat, da peste cap traficul din Timis

Un transport agabaritic va perturba traficul rutier din județul Timiș în perioada 25 februarie...