Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

13 ţări reprezentate la „Festivalul Inimilor 2014”, la Timişoara

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

În fiecare seară a Festivalului Inimilor, spectacolele pe scena Teatrului de Vară din Parcul Rozelor vor începe la ora 19:00 şi, ca în fiecare an, accesul publicului se va face gratuit.

Exceptând România, în 2014 vor urca pe scena Festivalului reprezentanţii a nu mai puţin de 12 ţări. „Din străinătate, la această ediţie, vor veni ansambluri din Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Georgia, India, Macedonia, Mexic, Republica Moldova, Serbia, SUA, Turcia, Ucraina şi Ungaria”, anunţă prof. Pavel Dehelean, directorul Casei de Cultură a Municipiului Timişoara.

Din România vin la festival ansamblurile „Zarandul” din Arad, „Transilvania” din Baia Mare, „Maria Tănase” din Craiova, „Drăgan Munteanu” din Deva, „Bihorul” din Oradea, „Bârzava” şi „Semenicul” din Reşiţa, „Cindrelul – Junii Sibiului” din Sibiu, „Arcanul” al Universității „Stefan cel Mare” din Suceava şi „Mureşul” din Tg. Mureş, dar şi formaţii ale aşezămintelor culturale din Bănia (Caraş-Severin), Pecica şi Olari (Arad). Timişoara va fi reprezentată de formaţiile „Banater Rosmarein” (nemţi), „Mladost” (sârbi), „Eszterlanc” şi „Csurdongolo” (maghiari) şi de ansamblurile timişorene „Banatul”, „Timişul” şi „Doina Timişului”.

Conform tradiţiei, spectacolul inaugural din data de 9 iulie va fi susţinut de gazde, adică de formaţiile ansamblului folcloric „Timişul”, cu participarea soliştilor vocali Nicoleta Voica, Andreea Voica, Carmen Popovici-Dumbravă, Doriana Talpeş, Ancuţa Fleşariu, Ramona Roescu, Camelia Miuţescu, Mimi Borţun Popescu, Vasile Conea, Adrian Stanca, Dumitru Stoicănescu, Dumitru Teleagă şi Cornel Brici.

Primul eveniment românesc înscris în calendarul CIOFF (Comitetul Internaţional de Organizare a Festivalurilor Folclorice), Festivalul Inimilor este organizat de Primăria, Consiliul Local şi Casa de Cultură a Municipiului Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare