Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

5 alimente care îţi dau energie în sezonul rece

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Pe timp de iarnă, este mai greu să-ţi păstrezi tonusul şi energia pe durata întregii zile. De aceea, trebuie să ai în meniu alimentele necesare pentru asta.

1. Nucile
Un pumn de nuci consumat zilnic poate reduce cauzele problemelor cardiace. Totuşi, nucile sunt foarte bogate în substanţe grase, aşa că mănânca-le cu mere sau în salate.

2. Somonul
Peştele e foarte bogat în Omega 3, aşa că poate ajuta la reducerea şanselor unui atac de cord. Totodată, consumul regulat de somon poate diminua riscurile mai multor forme de cancer.

3. Iaurtul
Un iaurt pe zi este suficient pentru necesarul de calciu de care corpul tău are nevoie, iar nivelul tău de energie va creşte datorită vitaminei B12. Încearcă să alegi un iaurt simplu şi adauga tu fructe proaspete în el. Evită să îl îndulceşti cu zahăr.

4. Cerealele integrale
Nu degeaba se consumă de dimineaţă. Acestea accelerează metabolismul şi te ajută să ai energie pe toată durata zilei. Dacă le combini cu fructe, ai o doză de care ai nevoie.

5. Broccoli
O adevarată sursă de vitamina C, broccoli poate scădea nivelul colesterolului şi al trigliceridelor, după cum spun oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Hawaii. Consumul de broccoli îmbunătăţeşte până şi activitatea creierului. Alcoolii aminaţi din conopida verde pot face ca neuronii să transmită mai rapid informaţiile, amplificând calitatea recepţiei.

sursa: foodstory.ro

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

1 COMENTARIU

  1. Fara indoiala ca cele mai la indemana sunt nucile si iaurtul. Pe langa uleiul special pe care il contin nucile, din iaurt putem lua si o serie de enzime foarte bune pentru digestie. Personal pe timp de iarna imi prepar un desert excelent cu nuci macinate nu prea marunt si amestecate cu iaurt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore