Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

5 alimente care îţi dau energie în sezonul rece

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Pe timp de iarnă, este mai greu să-ţi păstrezi tonusul şi energia pe durata întregii zile. De aceea, trebuie să ai în meniu alimentele necesare pentru asta.

1. Nucile
Un pumn de nuci consumat zilnic poate reduce cauzele problemelor cardiace. Totuşi, nucile sunt foarte bogate în substanţe grase, aşa că mănânca-le cu mere sau în salate.

2. Somonul
Peştele e foarte bogat în Omega 3, aşa că poate ajuta la reducerea şanselor unui atac de cord. Totodată, consumul regulat de somon poate diminua riscurile mai multor forme de cancer.

3. Iaurtul
Un iaurt pe zi este suficient pentru necesarul de calciu de care corpul tău are nevoie, iar nivelul tău de energie va creşte datorită vitaminei B12. Încearcă să alegi un iaurt simplu şi adauga tu fructe proaspete în el. Evită să îl îndulceşti cu zahăr.

4. Cerealele integrale
Nu degeaba se consumă de dimineaţă. Acestea accelerează metabolismul şi te ajută să ai energie pe toată durata zilei. Dacă le combini cu fructe, ai o doză de care ai nevoie.

5. Broccoli
O adevarată sursă de vitamina C, broccoli poate scădea nivelul colesterolului şi al trigliceridelor, după cum spun oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Hawaii. Consumul de broccoli îmbunătăţeşte până şi activitatea creierului. Alcoolii aminaţi din conopida verde pot face ca neuronii să transmită mai rapid informaţiile, amplificând calitatea recepţiei.

sursa: foodstory.ro

1 COMENTARIU

  1. Fara indoiala ca cele mai la indemana sunt nucile si iaurtul. Pe langa uleiul special pe care il contin nucile, din iaurt putem lua si o serie de enzime foarte bune pentru digestie. Personal pe timp de iarna imi prepar un desert excelent cu nuci macinate nu prea marunt si amestecate cu iaurt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Sfatul unui medic din WUHAN despre COVID 19

Iată sfatul unui medic aflat în WUHAN în plin focar de CORONAVIRUS Dacă...

Factura pe înțelesul tuturor – Cea mai nouă platformă online a Enel pentru a explica factura de electricitate

Platforma ”Factura pe înțelesul tuturor” acoperă, în detaliu, toate componentele, așa cum sunt stabilite...

Poşta Română economiseşte peste jumătate de milion de euro, cumpărând energie de pe piaţa liberă

Procedura de achiziţie a energiei electrice de pe piaţa liberă, necesară alimentării unui număr...