living-mic

Dilemele apar atunci când trebuie să faci acelaşi lucru cu un living mic: ce mobilier să alegi şi cum îl poziţionezi în acest perimetru restrâns, în ce culori ar trebui zugrăviţi pereţii, ce finisaje şi accesorii sunt cele mai potrivite pentru o cameră de mici dimensiuni etc. La toate aceste întrebări voi încerca să răspund în articolul de astăzi.

Din fericire pentru cei care întâmpină probleme în amenajarea spaţiilor mici -în cazul de faţă livingurile- există destule trucuri care pot schimba percepţia asupra acestora. Iar dacă sunt puse în aplicare, încăperea va părea mai mare, dar şi mai confortabilă în acelaşi timp.

1. Alege piese de mobilier inspirându-te din iluzia optică Ebbinghaus

iluzia optică EbbinghausCu ajutorul uneia dintre cele mai cunoscute iluzii optice din lume poţi mări vizual suprafaţa oricărei camere din casa ta. Iluzia Ebbinghaus ilustrată în imaginea alăturată demonstrează că acelaşi obiect poate fi perceput diferit, în funcţie de dimensiunea obiectelor care îl înconjoară. Privind imaginea, vei vedea că un cerc portocaliu înconjurat de cercuri mai mari pare mai mic decât cercul portocaliu de aceleaşi dimensiuni înconjurat de cercuri mai mici.

Altfel spus, dacă vei alege piese de mobilier mici, livingul tău mic va părea mai mare. Aşadar, în locul unui colţar, alege o canapea de două locuri şi un fotoliu, ambele cu design suplu şi cu braţe cât mai înguste. Cele două piese de mobilier vor ocupa mai puţin spaţiu decât colţarul, în timp ce vor oferi acelaşi număr de locuri. Mai departe citește pe casadex.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here