INGREDIENTE:
Blat
6 ouă
6 linguri de zahăr
4 linguri de făină
2 linguri de cacao
Un vârf de sare
1 plic praf de copt
Crema
1 plic crema de vanilie Dr. Otker
1oo g ciocolată
2-3 banane
Mod de preparare:
Albuşurile se bat spumă cu vârful de sare apoi se adăugă treptat zahărul şi gălbenuşurile unul câte unul. Faina se amestecă cu praful de copt şi cacaua şi se adăugă la compoziţie amestecând uşor cu un tel.Se pune la cuptor într-o tavă rotundă unsă şi tapetata cu făină la 170 grade. După ce s-a copt se scoate şi se lasă la răcit, apoi se scobeşte interiorul lăsând 1 cm pe margine şi 2 cm la fund miezul se fărâmiţează şi se pune într-o tavă şi se pune puţin la cuptor până devine crocant.
Crema se prepară conform instrucţiunilor de pe plic, la care se adăugă ciocolată ruptă în bucăţele mici, sau rasa, bananele se taie felii.
Asamblare: Se pun bananele (jumătate din cantitate) apoi jumătate de cremă apoi o parte din fărâmiturile de blat, restul de banane, cremă care se întinde şi pe marginile tortului şi la sfârşit fărâmiturile de blat cu care se îmbrăca tortul.Se pune la frigider pentru câteva ore.
O prăjitură uşoară şi gustoasă.
Vă doresc Poftă Bună!!!