RETETA ZILEI – 28 IANUARIE

0
1020

MUŞCHIULEŢ DE VITĂ UMPLUT ŞI CARTOFI CU LEGUME LA TAVA

INGREDIENTE:

1 bucată muşchiuleţ de vită

500 g carne tocată (vită cu porc)

Condimente pentru carne tocată

1 cartof ras

2-3 linguri pesmet

2 ouă

3-4 căţei de usturoi

1 lingura ulei de măsline

Sare, piper

Garnitura:

1 kg de cartofi

2 morcovi mai mari

1 ceapă

2 mere roşii

Sare, piper

1 lingura ulei de măsline

MOD DE PREPARARE:

Muşchiul de vită se secţionează în aşa fel încât să rezulte o bucată mai mare de carne, care se bate uşor cu ciocanul de carne, se condimentează cu sare şi piper şi în mijloc se pune carnea măcinată la care am adăugat toate ingredientele de mai sus.Se rulează şi se leagă cu sfoară şi se unge cu ulei de măsline, se aşează într-o tavă adâncă unde se adăugă aproximativ 1 cană de apă (dacă scade pe parcurs mai adăugaţi) se acoperă cu folie de aluminiu şi se introduce la cuptor la 200 grade pentru cam 2 ore. Când este aproape gata se îndepărtează folia şi se lasă la rumenit, întorcându-se din când în când, pentru a se rumenii pe toate părţile.Se scoate pe un platou şi se lasa să se odihnească. Între timp se prepară garnitură. Cartofii se curăţa de coaja se spală şi se taie în patru se conimenteaza cu sare piper, morcovii se curăţa şi se porţionează în bucăţi mai mari se amaesteca cu cartofii la care se adăugă uleiul de măsline se amestecă bine şi se pun într-o tavă adâncă, merele se taie în patru şi se aşează deasupra cartofilor. În tavă se adăugă apa cât să acopere jumătate din cartofi şi se introduce la cuptor tot la 200 de grade, cand sunt aproape gata se adăugă ceapa tăiată în patru.Se mai lasa până se coace ceapa iar cartofii devin aurii.Se scot şi se aeaza pe un platou.Se servesc cu muşchiuleţul umplut şi se mai poate adăuga şi sos de mărar.

Poftă Bună!!!

Spune-ţi opinia civilizat!