Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Vrea Daniel Funeriu să candideze pentru Primăria Timișoarei? Vezi ce a declarat pe Facebook!

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Daniel Funeriu, fostul Ministru al Educației, a făcut o vizită în Timișoara, ocazie cu care s-a plimbat prin cartierul în care a copilărit până în 1988. El a declarat că aproape nimic nu s-a schimbat în 26 de ani, doar frizeria „Igiena” care a devenit „heirstailist” , aprozarul care acum este o bancă și parcările care s-au umplut de mașini. Lipsa progresului l-a determinat pe fostul ministru să se întrebe cum ar putea să îi ajute pe timișoreni.

„M-am plimbat prin fața blocului în care am locuit în Timișoara până în 1988. Pentru prima dată după 26 de ani. Aceleași mirosuri, aceleași cutii poștale din lemn, același trotouar ondulat, aceleași garaje și cam aceiași locatari. Cartierul în care am locuit: cvasi-identic. În loc de frizeria ”Igiena” e un „heirstailist” privat iar în loc de aprozar o bancă. În parcările unde jucam fotbal nu mai e loc să arunci un ac: plin de mașini. Doar una a supraviețuit din 1988… Îmi dau seama că mediul în care au trăit vecinii mei din copilărie în ultimii 26 de ani e neschimbat. E bine? E rău? Nu-mi dau seama încă, sunt prea copleșit de emoții. Cert este că văzând lipsa de progres m-am întrebat dacă aș mai găsi energie să încerc să fac ceva pentru timișoreni.

Daniel Funeriu s-a născut în 1971 la Arad. În 1988 a fugit din România comunistă, de unul singur, în Franța. În liceu a fost elev olimpic international la chimie. Din 1999 deține un titlu de doctor în chimie la Universitatea Louis Pasteur din Strasbourg, coordonat de laureatul Nobel în chimie Jean Marie Lehn. La revenirea în țară, Funeriu nu și-a echivalat diplomele obținute în străinătate, iar mass-media a declarat că studiile sale nu ar fi valabile în România. Din 2009 până în 2012 a fost Ministrul Educației în guvernul Boc.

Anul trecut în luna august, Funeriu și Nicolae Robu, primarul Timișoarei, au intrat într-o dispută pe Facebook. Fostul ministru i-a comunicat lui Robu printr-o postare că metoda sondajelor de pe Facebook este lipsită de respect pentru unii timișoreni:

„Cum poate fi utilizat Facebook-ul în mod pervers: primarul Timișoarei a făcut un sondaj pe Facebook în urma căruia a reieșit că trebuie redeschise cluburile închise de… viceprimarul Stoia. Păi ce, se aștepta cineva ca bătrânii din jurul cluburilor să-și facă cont de Facebook și să voteze? Nu e nevoie să ai diplomă de inginer în rachete cosmice (Robu este totuși doctor inginer – n.r.) pentru a intui rezultatul final. Aș vrea să-l văd pe domnul primar, când va fi întrebat de un bătrân care nu prea apreciază cluburile, răspunzând: «păi trebui să vă faceți cont pe Facebook!». Poate mâine face un sondaj pe Facebook cu întrebarea «vreți să câștige Poli campionatul?». Eu voi fi primul cu DA, dar la ce folos?”,

Edilul i-a răspuns că sondajele pe Facebook nu sunt făcute ca să subestimeze timișorenii, din contra: „Tocmai pt că nu-i subestimez pe timişoreni ci, dimpotrivă, le port respect total şi muncesc pt oraşul nostru enorm, onest şi cu loialitate totală, peste 80 % din ei -cum o arată toate sondajele profesionale (şi ştiţi bine că e aşa!), ca şi acestea amatoriceşti de pe FB- mă respecta la rându-le, au încredere în mine şi mă susţin în demersurile mele.”

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore