1 pachet de foi de placinta (400 g)
1 pahar de ulei
1 pahar de zahar
1 pahar de iaurt
4 oua
1 pachet praf de copt
1 plic zahar vanilat
1 fiola esenta de rom
sirop de zahar ars (5 sau 6 linguri de zahar caramelizat + 3 cani de apa )
1 lamaie
MOD DE PREPARARE:
Se dezgheata foile de placinta si se rup in bucatele .Se bat ouale cu zahar si se adauga ,uleiul, iaurtul,zaharul vanilat si praful de copt stins cu putin sucul de lamaie si apoi esenta de rom.Se amesteca totul foarte bine se adauga foile rupte si se omogenizeaza bine.Se toarna compozitia intr-un vas termo rezistent (pe care nu este necesar sa-l ungeti) si se introduce la cuptor la foc mediu pentru 40 min.
Intre timp se prepara siropul; 5-6 linguri de zahar se caramelizeaza (aveti grija sa nu se arda ), se adauga cele 3 cani de apa , se lasa sa se topeacsa tot zaharul si se mai fierbe inca putin.
Cand placinta este gata se scoate din cuptor si se adauga siropul trepatat pentru a fi absorbit in totalitate de placinta.Se portioneaza cand este rece.