DSC01953

BISCUITI DE CASA -RETETA BUNICII

INGREDIENTE:

3 cani de faina

1 cana untura de porc

1 cana de zahar

3 galbenuse + 1 ou intreg

un praf de sare

jumatate de lingurita de bicarbonat

1 lingura de smantana

MOD DE PREPARARE:

Faina impreuna cu untura (rece) se amesteca pana devine un aluat sfaramicios apoi se adauga pe rand bicarbonatul,  zaharul, ouale batute cu praful de sare,smantana, se framanta un aluat pe care il dam la rece pentru 15-20 minute. Dupa acest timp se scoate de la frigider si se trece prin masina de tocat la care am atasat forme pentru biscuiti, daca nu aveti aceste forme , aluatul se intinde pe masa de lucru si se decupeaza forme dupa preferinte . Se pun intr-o tava neunsa si se dau la cuptor (180 grade) pana devin usor aurii .Dupa ce s-au copt se dau prin zahar pudra dar cu mare atentie, caci atunci cand sunt calzi ,sunt foarte fragili.

Pofta Buna !!!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.