Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieAcțiunea ”turnulețele” continuă, la Timișoara. Ce vrea să facă Primăria cu palatele...

Acțiunea ”turnulețele” continuă, la Timișoara. Ce vrea să facă Primăria cu palatele țiganilor VIDEO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Casele țiganilor de pe Bega s-au umplut de turnulețe anii trecuți. Unele construite în baza unor autorizații, altele fără a ține cont de lege. Acesta este motivul pentru care actualul edil-șef de pe Bega a solicitat instituțiilor locale să ia măsuri împotriva ilegalităților comise de unii dintre proprietarii de imobile. ”Poliția Locală cu Direcția de Urbanism au sarcina să identifice toate clădirile din Timișoara cu o arhitectură care lasă de bănuit că nu ar fi autorizată. Până acum s-au verificat 22 de astfel de clădiri, dintre care 16 au autorizație de construire și 6 nu au. La 5 dintre acestea există posibilitatea să existe autorizații de intervenție pentru reparații, care să fi permis să se facă acele modificări, nu neapărat realizarea de turnulețe, dar mai degrabă credem că cele șase nu sunt în regulă. Una dintre acestea, cea de pe Romulus, este, fără îndoială, o clădire la care s-au adăugat turnulețele fără autorizații și, prin urmare, vom iniția proces în instanță” susține primarul Timișoarei

De ce spune primarul timișoarei despre alte 36 de imobile că au ”o arhitectură suspectă” puteți vedea în imaginile video de mai jos, unde edilul mai spune că nu toate clădirile aflate ”în vizor” au turnulețe și de ce ar putea ajunge în instanță cu toți proprietarii acestor case.

Robu susține că este în continuare împotriva acestor kitsch-uri, dar nici nu poate interveni împotriva lor în afara bazei legale, așa cum ar spera o parte dintre timișoreni. ”Unii concitadini s-au așteptat să mă și vadă a doua zi cu buldozerul și cu alte utilaje intervenind. Nu putem face așa! Suntem într-un stat de drept în care trebuie să respectăm legea. Primarul nu este un dictator, un om care poate să acționeze de capul lui. Poate să facă niște lucrui, dar pe proceduri legale” a explicat Robu.

[responsive_youtube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare