Acuzaţii grave la adresa ACS Poli! Caz incredibil în fotbalul românesc! Arbitrul Balaci era în saună, cu jucătorii, asistentului i s-a întins un plic. Ce conţinea acesta

- Advertisement -

*La finalul meciului de Liga a II ACS Poli Timişoara – Unirea Alba Iulia, arbitrul asistent Iulius Timar a primit un plic cu 200 de euro. Cazul e anchetat de Comisia de Disciplină.

* Asistentul Iuliu Timar i-a reclamat pe timişoreni la FRF pentru tentativă de dare de mită

* Petre Muşat, directorul sportiv al Timişoarei, a încercat ieri să se apere, dar afirmaţiile sale sunt contrazise de observatorul partidei

ProSport a aflat că FRF este pusă din nou în faţa unui caz de corupţie, doar că de data asta denunţul nu mai vine din partea presei, ci chiar din partea unui om din interior. Iulius Timar, un arbitru asistent din Bihor în vârstă de 34 de ani, a depus în urmă cu trei săptămâni o plângere la Comisia de Disciplină a Federaţiei în care susţine că s-a încercat mituirea sa. Episodul s-a produs pe 22 septembrie, la finalul meciului ACS Poli Timişoara – Unirea Alba Iulia, 4-1, atunci când doi apropiaţi de-ai bănăţenilor i-ar fi oferit o sumă de bani.

Ofertă de 200 de euro

În acea zi, ACS Poli Timişoara, fostă Recaş, o echipă finanţată din bani publici chiar de primăria oraşului de pe Bega, joacă acasă împotriva Unirii Alba Iulia. Se termină 4-1 pentru bănăţeni, dar lucrurile încep să se precipite abia după ultimul fluier al „centralului” Marian Balaci. Aflat în zona vestiarelor, asistentul numărul 1, Iulius Timar, este abordat de două persoane din anturajul timişorenilor care încearcă să-i ofere acestuia un plic. Conţinutul: 200 de euro! Speriat, tuşierul bihorean refuză. În acelaşi timp, centralul Balaci intrase la saună cu jucătorii lui Poli Timişoara.

„Poate să fie un caz grav”, spune Daniel Cernat Marin, preşedintele Comisiei de Disciplină, acelaşi personaj care în 2008 a luat controversata decizie în cazul Bricheta. În declaraţia scrisă pe care a prezentat-o FRF, Timar explică pas cu pas desfăşurarea evenimentelor. Totuşi, arbitrul omite să-i nominalizeze pe cei care i-au oferita mita, motivând că nu îi cunoaşte. Tocmai de aceea, Comisia de Disciplină a audiat în ultimele două săptămâni mai multe persoane, iar ancheta, aflată acum în curs de desfăşurare, se anunţă una anevoioasă.

Ieri, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, practic omul care asigură bugetul ACS Poli Timişoara, nu a răspus la niciunul din numeroasele apeluri primite din partea ProSport. Apărarea bănăţenilor a fost construită astfel de directorul sportiv Petre Muşat, cel care a îndeplinit şi rolul de delegat la meciul în cauză. „Este un memoriu al arbitrului Timar, care susţine că două persoane l-au contactat după meci şi i-au trimis o sumă de bani. Eu n-am nicio legătură! După meci, eu am fost cu domnul Firiţeanu, observatorul meciului, pentru ca aşa sunt normele de procedură. Am fost să mâncăm şi l-am cazat. Eu n-am fost implicat!”, susţine oficialul timişorean.

Firiţeanu A şi Firiţeanu B

Explicaţia lui Muşat se bate cap în cap cu cea a observatorului arbitrilor, Cornel Corocan. Fără să ştie declaraţiile oficialului de la Timişoara, acesta explică. „Sub cuvânt de onoare, nu cunosc despre ce vorbiţi. Eu chiar am un obicei să-i întreb pe arbitri înaintea meciurilor dacă i-a contactat cineva din anturajul celor două echipe. La acest meci, care de altfel nu a fost unul cu probleme, nu am fost înştiinţat de nimic. La final, am ţinut şedinţa cu arbitri, aproximativ un sfert de oră, după care am plecat la Reşita cu domnul Firiţeanu”, susţine Corocan. Acelaşi Dan Firiţeanu pe care Petre Muşat susţine că l-a cazat în acea seară la Timişoara! Cine minte, Muşat sau Corocan?

Timar s-a enervat

Apăsat probabil de stresul post-denunţ, Iulius Timar a reacţionat nervos ieri când a aflat de ce este sunat. „Dacă numele meu apare pe undeva, vă dau în judecată! Eu am un regulament pe care trebuie să-l respect, n-am voie să discut cu presa, iar dacă am o problemă, mă voi adresa acolo unde se cuvine. Mai multe nu pot să spun”, a fost reacţia energică a lui Timar. Marian Balaci, „centralul” acelei partide, a parat mult mai calm: „Nu pot comenta nimic, pentru că nu am voie să vorbesc cu presa”.

„Cazul e pe rol. Lucrurile astea nu trebuie încurajate, dar e prematur să dau eu un verdict. Nu sunt în măsură
Dumitru Mihalache, Director în FRF

„Este o anchetă în desfăşurare, dar nu pot să dau alte detalii. Putem comenta abia după ce vom reuşi să luam o decizie
Daniel Cernat Marin, preşedinte Comisia de Disciplină FRF

„Eu nu am nicio legătură! După meci, eu am fost cu domnul Firiţeanu, observatorul meciului
Petre Muşat, director sportiv ACS Poli Timişoara

„Zilele trecute i-am audiat pe arbitrii asistenţi, au spus ce-au avut de spus, iar în perioada următoare vom audia şi celelalte persoane
Mircea Dridea, vicepreşedinte Comisia de Disciplină FRF

3 ani au trecut de când Iulius Timar a fost promovat în rândul arbitrilor asistenţi de Liga I

15 ani de experienţă în arbitraj are Timar, care a debutat în 1997

sursa www.prosport.ro

Primarul Robu se scuză şi spune că cei doi ar fi nişte diversionişti.

„Dacă ce spune arbitrul s-a întâmplat, totuşi -lucru greu de crezut-, atunci cei doi NENOMINALIZAŢI (!?) au fost diversionişti şi nicidecum cineva din staff-ul Clubului ACS Poli! Vom fi mai vigilenţi pe viitor, pt. că se pare că noua structură deranjează -tocmai prin curăţenia ei!- şi deranjează cu atât mai mult, cu cât obţine rezultate mai bune. Unii nu se pot împăca cu ideea că dacă ei n-au putut, nu pot şi nu vor putea niciodată, alţii pot! Concluzie: mergem înainte!” a transmis primarul Robu pe contrul său de facebook.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Poli vrea puncte pe terenul liderului Ligii 2, Sportul Snagov. Rachita: Le stiu slabiciunile

Ocupanta ultimului loc în clasamentul Ligii 2, Poli Timișoara...

CJ Timis se lauda cu transparenta in alegerea finantarii proiectelor culturale si sportive pe anul 2019

Consiliul Județean Timiș (CJT) supune dezbaterii publice ghidurile privind...

Poli Timisoara: sase meciuri amicale programate inainte de reluarea sezonului

Clubul de fotbal Poli Timișoara are programate șase jocuri...

Poli Timisoara isi pastreaza antrenorul ”demis” si scumpeste pretul biletelor pentru meciul cu ASU

Divizionara secundă de fotbal, Poli Timișoara, a anunțat, astăzi,...

Timisoara mai poate astepta: CNI finanteaza un stadion de 10.000 de locuri la Slatina

La începutul acestei săptămâni, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin...

Din aceeași categorie

Categorii Populare