Alte zece blocuri din Timisoara, reabilitate termic cu ajutorul fondurilor europene. Vezi daca e si BLOCUL TAU pe lista!

- Advertisement -

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest și Primăria Municipiului Timișoara au semnat încă trei contractele de finanțare pentru alte zece blocuri care urmează să fie reabilitate termic.

La două săptămâni distanță după semnarea a trei contracte de finanțare cu fonduri europene pentru reabilitare a zece blocuri din Timișoara, municipalitatea de pe Bega a anunțat că a senat alte trei contracte cu ADR Vest, prin care aproape 900 de apartamente vor beneficia de un consum redus de energie prin implementarea proiectelor de reabilităre termică.

Valoarea totală a celor trei proiecte este de 20.670.376,93 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 12.140.118,83 lei, investițiile având ca scop diminuarea consumului de energie pentru încălzirea locuințelor, reducerea emisiilor de CO2 și îmbunătățirea aspectului urbanistic.

Conform contractelor, sunt prevăzute următoarele tipuri de intervenții: izolarea termică a pereților exteriori, înlocuirea tâmplăriei neconforme și închiderea balcoanelor cu tâmplărie etanșă cu ramă din PVC, reabilitarea termică a planșeelor peste subsol și peste ultimul nivel.

Cele zece blocuri de locuințe care au intrat în cadrul proiectelor sunt:
• Calea Circumvalațiunii nr. 67 (regim de înălțime S+P+10E)
• Aleea F.C. Ripensia nr. 16-18-20-22 (S+P+10E)
• Str. Gheorghe Lazăr nr. 42 (S+P+10E)
• Intrarea Doinei, bloc format din cinci tronsoane – scara 19 (S+P+Mz+8E), scara 21 (S+P+Mz+8E), scara 23 (S+P+6E+2Er), scara 25 (S+P+8E), scara 31 (S+P+6E+2Er)
• Aleea Azurului nr. 9, bl. 14 (S+P+4E)
• Str. Nicolae Labiș bl. 1 (S+P+4E)
• Intrarea Pădurarilor nr. 5 (S+P+4E)
• Str. Martir Vasile Balmuș nr. 9-11 (S+P+4E)
• Str. Dr. Ioan Mureșan nr. 61-63 (S+P+4E)
• Str. Sirius nr. 32, bl. E14 (S+P+4E)

Semnatarii contractelor au fost Nicolae Robu, primarul Municipiului Timișoara, și Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest – Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 în Regiunea Vest.

Proiectele sunt finanțate prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul de locuințe. Operațiunea A – Clădiri rezidențiale.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img