Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Băile turcoaz – spaţii moderne şi energizante

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Pe vremuri, cele mai multe băi erau decorate în diverse nuanţe albastru (cel mai adesea bleu pastel), probabil pentru că nuanţele acestei culori reprezintă apa şi tot ce ţine de acest element. Astăzi însă nuanţele cândva atât de populare sunt evitate, majoritatea oamenilor preferând tot felul de alte culori şi combinaţii cromatice, turcoazul fiind singura nuanţă de albastru prezentă încă în multe dintre băile moderne. Putem spune, aşadar, că turcoazul este o variantă modernă a bleului.

Două variante de abordare

Dacă îţi place turcoazul şi cochetezi cu ideea de a-l folosi în decorul băii, mai rămâne doar să te decizi asupra uneia dintre cele două variante de abordare:

1. În calitate de accent cromatic – această abordare presupune folosirea culorii turcoaz pe scară mică, sub forma unui brâu decorativ de faianţă, a unui dulap-masca pentru lavoar şi/sau a accesoriilor specifice băii: prosoape, covoraşe, perdea de dus, suporturi pentru periuţe de dinţi, săpun etc.

Avantaj: Această soluţie decorativă poate fi pusă în aplicare chiar şi într-o baie mai veche, decorată în alb, întrucât simplă schimbare a accesoriilor nu implică deranj, ci doar câteva cheltuieli simbolice, dar duce la obţinerea unui decor complet nou şi energizant.

Cea de-a doua variantă de asortare, dar și cu ce culori poți să asortezi culoarea turcoaz poți afla citind continuarea pe casadex.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Loc de joaca pentru copiii din Sacalaz, amenajat chiar in centrul comunei

Locuitorii din comuna timișeană Săcălaz își vor putea duce copiii, în curând, într-un loc...

FOTO Politia Locala din Timisoara lauda initiative cetatenesti sanctionate in alte cazuri

Polițiștii locali din Timișoara laudă inițiativă unor cetățeni de pe strada Intrarea Vișinului, care...

Pista de canotaj de pe Lacul Surduc, la mâna Ministerului Apelor. Ce demersuri anunță CJ Timiș

Construirea pistei de cantotaj pe Lacul Surduc, la mâna Ministerului Apelor. Conducerea CJ Timiş...