Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEvenimentBandul Sebastian Spanache Trio, primul concert în 2015, la VIENA. De DRAGOBETE!

Bandul Sebastian Spanache Trio, primul concert în 2015, la VIENA. De DRAGOBETE!

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

De Dragobete, adică exact pe data de 24 februarie 2015, începând cu ora 20:00, Teatrul Pygmalion din Viena găzduieşte un concert acustic de jazz susţinut de timișorenii de la Sebastian Spanache Trio. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român de la Viena în colaborare cu Teatrul Pygmalion şi Asociaţia Culturală ”Kabaitan“.

Asociaţia Culturală Kabaitan dedică evenimentele organizate atât comunităţii de români stabiliţi la Viena, cât şi iubitorilor de jazz din Austria. Înfiinţată de către Alin Mihoc şi Timea Laslavic în mai 2013, asociaţia oferă publicului, în afară de concerte, ateliere de creaţie şi alte acţiuni menite să îmbine pasiunea pentru muzică şi tradiţiile româneşti.

Teatrul Pygmalion din Viena, condus de regizorul de origine română Geirun Tino promovează prin spectacolele organizate interculturalitatea şi dramaturgia europeană cu puternice accente pe schimbul cultural între România şi Austria.

Trupa timișoreană Sebastian Spanache Trio a luat naştere în a doua jumătate a anului 2011 şi este formată din Sebastian Spanache (pian), Csaba Sánta (contrabas) şi Radu Pieloiu (tobe). A avut o activitate concertistică intensă, atât în plan naţional cât şi internaţional, cu participări în cadrul unor festivaluri importante, iar în 2013 trioul a organizat un turneu european. La sfârşitul anului 2013 Sebastian Spanache Trio a câştigat Trofeul Johnny Răducanu la prima ediţie a Festivalului Internaţional de Jazz ”Johnny Răducanu“ de la Brăila. Trio-ul are la activ două albume lansate oficial: Humanized (2013) şi A Pasha’s Abstinence (2014), acesta fiind premiat ca Best Album la prima ediţie a Premiilor Revistei ”Sunete“ (2014). În noiembrie anul trecut, trioul a lansat DVD-ul ”Live on the Eiffel Bridge“, filmat în timpul concertului de lansare al celui de-al doilea album, fiind primul concert amplificat cu sistem silent (pe principiul silent disco) din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Concert hip-hop cu Phunk B, la Timisoara

Phunk B revine în Clubul Capcana pentru un concert 100% hip-hop pentru fanii din...

Trupa Rockabil isi lanseaza noul album LIVE, la Timisoara

Trupa Rockabil își lansează noul album, intitulat ”Un cântec promis”, sâmbăta, 1 februarie 2020,...

Teo Milea concertează la Timisoara, in cadrul unui turneu national

Pianistul Teo Milea concertează în România în perioada 24 Ianuarie - 11 februarie 2020....