Bandul Sebastian Spanache Trio, primul concert în 2015, la VIENA. De DRAGOBETE!

- Advertisement -

De Dragobete, adică exact pe data de 24 februarie 2015, începând cu ora 20:00, Teatrul Pygmalion din Viena găzduieşte un concert acustic de jazz susţinut de timișorenii de la Sebastian Spanache Trio. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român de la Viena în colaborare cu Teatrul Pygmalion şi Asociaţia Culturală ”Kabaitan“.

Asociaţia Culturală Kabaitan dedică evenimentele organizate atât comunităţii de români stabiliţi la Viena, cât şi iubitorilor de jazz din Austria. Înfiinţată de către Alin Mihoc şi Timea Laslavic în mai 2013, asociaţia oferă publicului, în afară de concerte, ateliere de creaţie şi alte acţiuni menite să îmbine pasiunea pentru muzică şi tradiţiile româneşti.

Teatrul Pygmalion din Viena, condus de regizorul de origine română Geirun Tino promovează prin spectacolele organizate interculturalitatea şi dramaturgia europeană cu puternice accente pe schimbul cultural între România şi Austria.

Trupa timișoreană Sebastian Spanache Trio a luat naştere în a doua jumătate a anului 2011 şi este formată din Sebastian Spanache (pian), Csaba Sánta (contrabas) şi Radu Pieloiu (tobe). A avut o activitate concertistică intensă, atât în plan naţional cât şi internaţional, cu participări în cadrul unor festivaluri importante, iar în 2013 trioul a organizat un turneu european. La sfârşitul anului 2013 Sebastian Spanache Trio a câştigat Trofeul Johnny Răducanu la prima ediţie a Festivalului Internaţional de Jazz ”Johnny Răducanu“ de la Brăila. Trio-ul are la activ două albume lansate oficial: Humanized (2013) şi A Pasha’s Abstinence (2014), acesta fiind premiat ca Best Album la prima ediţie a Premiilor Revistei ”Sunete“ (2014). În noiembrie anul trecut, trioul a lansat DVD-ul ”Live on the Eiffel Bridge“, filmat în timpul concertului de lansare al celui de-al doilea album, fiind primul concert amplificat cu sistem silent (pe principiul silent disco) din România.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Concert hip-hop cu Phunk B, la Timisoara

Phunk B revine în Clubul Capcana pentru un concert...

Trupa Rockabil isi lanseaza noul album LIVE, la Timisoara

Trupa Rockabil își lansează noul album, intitulat ”Un cântec...

Teo Milea concertează la Timisoara, in cadrul unui turneu national

Pianistul Teo Milea concertează în România în perioada 24...

Paula Seling colinda in Ajunul Craciunului la Timisoara

Paula Seling vă aduce la Timișoara concertul ”Colindăm, Colindăm”,...

Concert tribut Led Zeppelin, la Timisoara, cu sarbii de la Melmac Riders

Vineri, cu începere de la ora 21:00, timișorenii care...

Nicu Alifantis canta la Timisoara, in turneul Memorabilia

Una dintre cele mai mari voci ale folkului românesc,...

Din aceeași categorie

Categorii Populare