Bugetul UE pe 2014: disputele privind reducerile şi facturile neplătite – explicate de raportori

Date:

Comisia pentru bugete a votat împotriva reducerilor pe care Consiliul le-a propus pentru textul Comisiei. Reducerile afectau iniţiativele de creştere, refugiaţii şi ajutorul umanitar.

„Este greu de înţeles. Chiar şi în propunerea Comisiei, bugetul este cu 6% mai mic decât cel din anul anterior. Statele membre doresc reduceri cu orice preţ, iar miniştrii de finanţe cred că trebuie să reducă bugetul în domenii la care ţine Parlamentul”, a spus Jensen, responsabilă cu bugetul UE.

„92% din banii pentru proiecte vor acoperi facturi vechi şi doar 8% vor merge către lucruri noi. Comisarul Lewandowski a confirmat că facturile vechi au un efect de bulgăre de zăpadă care devine din ce în ce mai mare”, a adăugat raportorul.

Deputaţii de la comisia pentru bugete au fost de acord cu reducerile reale la bugetul Parlamentului.

„Am reuşit să reducem propunerea Comisiei cu 10 milioane de euro graţie implementării noului regulament al personalului. Bugetul pentru călătoriile eurodeputaţilor a scăzut cu 1,3 milioane de euro prim limitarea vizitelor delegaţiilor”, a spus Monika Hohlmeier, responsabilă cu bugetul PE, anunţă instituţia prin intermediul unui comunicat.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare