Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSănătateMaria Grapini cere statelor membre UE să respecte ”Carta drepturilor pacienților bolnavi...

Maria Grapini cere statelor membre UE să respecte ”Carta drepturilor pacienților bolnavi de cancer”

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Maria Grapini a participat ieri la evenimentul organizat la un an după adoptarea de către Comisia Europeană a Cartei Drepturilor Pacienţilor bolnavi de cancer, organizat la Bruxelles, la Parlamentul European.

”Este timpul că statele membre să ţină cont de solicitările organizaţiilor bolnavilor de cancer, atunci când discuta şi negociază legislaţia referitoare la politicile de sănătate, după modelul Comisiei Europene”, a declarat europarlamentarul PC Timiș, în timpul intervenţiei sale în cadrul evenimentului.

Grapini şi-a declarat sprijinul total pentru cele 10 milioane de cetăţeni europeni care suferă de cancer. Ea a subliniat că documentul adoptat de Comisia Europeană, Carta drepturilor pacienţilor bolnavi de cancer, este un instrument care poate fi folosit de toţi cetăţenii afectaţi de această boală în sprijinul drepturilor lor, inclusiv în relaţia cu guvernele naţionale.

În fiecare an, pe 4 februarie, este marcată Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului, care este una din principalele cauze de deces în întreaga lume. Pacienţii considera că prevenirea şi depistarea precoce a diferitelor forme de cancer este o prioritate naţionala. În România, numărul persoanelor care trăiesc cu o formă de cancer depăşeşte 100.000.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Maria Grapini, în Parlamentul European: „Declarațiile vamale false creează prejudicii economice, dar afectează și consumatorii”

Europarlamentarul Maria Grapini a luat ieri cuvântul în Parlamentul European, în cadrul unei ședințe...

Migrația medicilor din România trebuie descurajată prin politici la nivel european. Ce timișorean solicită asta

”Curentul migraţional al forţei de muncă în domeniul sănătăţii dinspre statele din centrul, estul...