Maria Grapini cere statelor membre UE să respecte ”Carta drepturilor pacienților bolnavi de cancer”

- Advertisement -

Maria Grapini a participat ieri la evenimentul organizat la un an după adoptarea de către Comisia Europeană a Cartei Drepturilor Pacienţilor bolnavi de cancer, organizat la Bruxelles, la Parlamentul European.

”Este timpul că statele membre să ţină cont de solicitările organizaţiilor bolnavilor de cancer, atunci când discuta şi negociază legislaţia referitoare la politicile de sănătate, după modelul Comisiei Europene”, a declarat europarlamentarul PC Timiș, în timpul intervenţiei sale în cadrul evenimentului.

Grapini şi-a declarat sprijinul total pentru cele 10 milioane de cetăţeni europeni care suferă de cancer. Ea a subliniat că documentul adoptat de Comisia Europeană, Carta drepturilor pacienţilor bolnavi de cancer, este un instrument care poate fi folosit de toţi cetăţenii afectaţi de această boală în sprijinul drepturilor lor, inclusiv în relaţia cu guvernele naţionale.

În fiecare an, pe 4 februarie, este marcată Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului, care este una din principalele cauze de deces în întreaga lume. Pacienţii considera că prevenirea şi depistarea precoce a diferitelor forme de cancer este o prioritate naţionala. În România, numărul persoanelor care trăiesc cu o formă de cancer depăşeşte 100.000.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare