Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieCadou de la Moș Nicolae... Robu. S-a inaugurat linia de tramvai pe...

Cadou de la Moș Nicolae… Robu. S-a inaugurat linia de tramvai pe strada Ștefan cel Mare, reabilitată FOTO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Reabilitarea străzii Ștefan cel Mare se face pe fonduri europene și este o lucrare extrem de complexă, așa cum însuși edilul-șef al Timișoarei a specificat vineri seara, când, în jurul orei 19:30, a ”dat o tură” cu tramvaiul turistic pe noile linii montate în zonă, marcând astfel repunerea în funcțiune a tramvaielor care circulă oficial pe acolo începând de luni, 8 decembrie.

”Este o lucrare prin care întreaga tramă stradală a fost modernizată. Tote rețelele de utilități au fost schimbate. Unele dintre ele au fost mutate sub trotuare, traseele lor au fost modificate și sub carosabil a rămas numai ce trebuie să fie acolo obligatoriu. Linia de tramvai a fost schimbată complet, cu fundație cu tot, urmând să avem un carosabil modern, trotuare și piste de biciclete pe ambele părți” a explicat primarul Timișoarei în timpul unei ”halte” făcute de tramvaiul turistic în mijlocul drumului, acolo unde, din fericire, acesta are care exclusivă, singurele vehicule care au voie să folosească infrastructura tramvaiului fiind autobuzele Regiei Autonome de Transport Timișoara (dacă va fi cazul), sau ”autospecialele Poliției, Pompierilor și, bineînțeles Ambulanța” a precizat directorul RATT, Ioan Goia, prezent și el la ”inaugurare”, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care nu s-a optat pentru gazonarea suprafeței respective.

Lucrările pe strada Ștefan cel Mare sunt finalizate doar pe partea dreaptă a sensului de mers dinspre Piața Traian înspre Calea Buziașului, însă muncitorii lucrează din greu să finalizeze cât mai mult posibil și partea din stânga. ”Partea grea a lucrării a fost deja făcută. E pregătit locul pentru a se turna fundația din beton, după care asfaltarea. Rețelele de utilități sunt finalizate și sunt tot pe sub trotuare. Dacă vremea va fi foarte bună, atunci în câteva săptămâni, posibil până la Crăciun, să se finalizeze lucrările” a explicat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Articole asemănătoare