Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriNational si InternationalCăldura din ultimele zile a adus limitări de viteză în circulaţia trenurilor...

Căldura din ultimele zile a adus limitări de viteză în circulaţia trenurilor în judeţul Timiş. Vezi care sunt tronsoanele afectate!

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Începând de marţi, 10 iunie, de la ora 11:30, din cauza temperaturilor ridicate înregistrate la nivelul solului, pe anumite porţiuni de cale ferată din vestul, sudul şi sud-estul ţării, viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă s-a redus cu 10-50 km/h faţă de viteza normală. Această măsură este necesară în perioadele caniculare pentru ca traficul feroviar să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

La această oră se circulă cu limitări de viteză, cuprinse între 70 Km/h şi 50 km/h, pe următoarele tronsoane feroviare:
Regionala CF Timişoara
– între staţiile Timişoara Nord – Stamora Moraviţa (LV de 60 km/h)
Regionala CF Braşov
– între staţiile Teiuş – Războieni (LV de 70 km/h)
Regionala CF Galaţi
– între staţiile Rm Sărat – Pufeşti (LV de 70 km/h)
– între staţiile Tecuci – Mărăşeşti (LV de 70 km/h)
– între staţiile Tecuci – Lieşti (LV de 50 km/h)
– între staţiile Pufeşti – Adjud (LV de 70 km/h)
– între staţiile Adjud – Comăneşti (LV de 50 km/h)

Prin aplicarea acestei măsuri – obligatorie în perioadele caniculare – se vor înregistra întârzieri la destinaţie, în medie, de 10-20 de minute/tren, funcţie de traseul trenului din graficul de circulaţie. Întârzieri mai mari, de până la 30 de minute/tren, se pot înregistra la trenurile al căror parcurs tranzitează mai multe judeţe afectate de temperaturile ridicate. Măsura de reducere a vitezelor de circulaţie, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşeşc limitele normale este o măsură obligatorie pentu siguranţa traficului feroviar şi, de asemensea, este aplicată de toate administraţiile de cale ferată. Este important de menţionat că în perioada de caniculă temperaturile înregistrate la nivelul şinei depăşeşsc 45 de grade C.

În perioadele caniculare, personalul de întreţinere a căii ferate efectuează revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară (însoţiri de trenuri, verificări directe ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină etc.) iar, în timpul zilei, viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă se reduce cu 20-50 km/h faţă de viteza normală de circulaţie, pe durate bine determinate, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă, informează CFR.

„Înainte de efectuarea călătoriei, recomandăm publicului călător să solicite informaţii despre întârzierile înregistrate în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon 021/9521” specifică CFR prin intermediul unui comunicat de presă, compaia cerându-şi scuze, cu această ocazie, pentru faptul că pot apărea aceste întârzieri în programul trenurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare