Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Canicula aduce RESTRICȚII pe șoselele din Timiș. Ce alte drumuri mai sunt afectate

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Utilizatorii reţelei de drumuri naţionale și autostrăzi din România sunt informați de către CNADNR că, în conformitate cu avertizarea de cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat valabil pentru ziua de 15 august pentru județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin și pentru ziua de 16 august pentru județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman și Giurgiu, emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, dar și în baza prevederilor articolului 44 alin.2 al Ordonanţei de Guvern nr.43/1997 privind regimul drumurilor, este posibilă interzicerea temporară a circulaţiei vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe drumurile naţionale şi autostrăzile din judeţele afectate.

Exceptate de la această regulă sunt vehiculele care transportă persoane, animale vii ori produse perisabile de origine animală şi vegetală. cele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturile funerare, cele poştale, de echipamente de prim ajutor, pentru distribuire de carburanţi, de mărfuri sub temperatura controlată, pentru tractări vehicule avariate, dar și cele pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate sau destinate prin construcţie salubrizării. Tot excepție de la regulă sunt și transporturile de produse provenite din exploatări agricole.

Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformaţii majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere. Măsura va fi dusă la îndeplinire de către CNADNR cu sprijinul organelor de Poliţie Rutieră.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi si Drumuri Naţionale din Romania S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau accesând pagina de internet www.cnadnr.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Restricţii de ciruculaţie pe mai multe străzi din Timişoara, în perioada următoare!

Primăria Timisoara anunță că în perioada următoare se va închide circulaţia rutieră pe mai...

Restricții de circulație, în Timiş, pentru autovehiculele de peste 7,5 t, din cauza caniculei

Atenție, șoferi! Se instituie restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată...

Avertizări din partea meteorologilor! Timișul este vizat de două coduri, unul galben și unul portocaliu de caniculă!

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, o serie de avertizări Cod galben şi...