Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

CULMEA!!! Aquatim ne învață cum să economisim… apa

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Apa înseamnă viață, hrană, sănătate, dar și urbanizare, industrie și energie. Dacă ne gândim puțin, ”urmele” apei sunt peste tot în jurul nostru: undeva, în trecutul fiecărui simplu obiect, apa a jucat un rol la un moment dat. Potrivit informațiilor prezentate pe site-ul Organizației pentru Apă a Națiunilor Unite, pentru a face o foaie de hârtie se consumă 10 litri de apă, iar pentru 500 grame de material plastic se folosesc 91 de litri de apă. Se estimează că cererea mondială de apă pentru producția de bunuri va crește cu 400% până în 2050, ceea ce reprezintă mult mai mult decât în alte sectoare de activitate.

Aceste cifre și multe altele din aceeași categorie ar putea constitui un avertisment și un argument pentru economisirea apei sau măcar pentru gestionarea ei mai atentă. Argumentele de acest fel nu funcționează însă acolo unde oamenii nu știu ce înseamnă lipsa de apă și nu au percepția acestei realități. Iar Timișoara este un astfel de loc. Aici, robinetul lăsat să curgă mai mult decât e nevoie va afecta propriul buzunar, un fapt destul de supărător, dar, în mod cert, nu unul dramatic. Un consumator ”înrăit” de apă nu va ”lua” din apa vecinilor. Pe de altă parte, apa economisită în Timișoara nu va spori rezervele mai sărace, de altundeva, notează Aquatim prin intermediul site-ului web al companiei.

Are rost, așadar, să ne preocupe economisirea apei? Da. Câteva gesturi simple, care, până la urmă, ne pot intra în obișnuință, merită făcute pentru că vor aduce beneficii imediate și de perspectivă, în primul rând gospodăriei, apoi comunității și regiunii. Atenția la consumul de apă se va vedea imediat pe factura Aquatim, atenția la grăsimile aruncate în canal sau alte materiale care pot înfunda țevile ne va proteja instalațiile interioare și ne va scăpa de o cheltuială nedorită cu instalatorul. Spălatul autoturismului acasă, în curte, s-ar putea să ne încarce factura de apă cu mai mult decât am plăti la spălătoria auto. Dacă tot suntem la capitolul detergenți și spumă, trebuie spus că urmele acestora dispar mai greu și din sol, și din apa uzată care ajunge la stația de epurare. Și, ca să închidem cercul, să nu uităm că și costurile epurării apei uzate se regăsesc unde altundeva decât pe factura de apă…

Foto:nc-property-damage.com

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore