Culoare-n sunete şi imagini. „Manifest pentru România” ajunge la Timişoara

0
625

Evenimentul constă într-un recital de pian, susținut de pianistul clujean Bogdan Vaida, iar în pauza acestuia va fi vernisată expoziția „România în Culori”, primul proiect de folclor fotografic din țară.
Conceptul muzical se învârte în jurul marelui compozitor român George Enescu, interpretarea conținând lucrări ale acestuia, dar și ale lui Johannes Brahms, unul din mentorii lui Enescu. De asemenea, în concert vor putea fi auzite lucrări de Franz Schubert, care prin compozițiile sale, îi este înrudit românului la nivel muzical.
Expoziția „România în culori” este un proiect de folclor fotografic al PhotoRomania Festival. Conține imagini, adunate de la mulți fotografi locali, care prezintă cele mai frumoase locuri din țară.
„Prin acest proiect ne propunem să răspundem propriilor frustrări, deseori întâlnite și la alții. O facem prin muzică și fotografie, întrucât la acestea ne pricepem. O facem pentru noi, dar și pentru toți cei care vor să ne asculte. Sperăm ca la finalul turneului, să ne reîndrăgostim de originile noastre și să  îi stimulăm și pe alții să facă la fel.”  a declarat Alin Vaida, managerul turneului și reprezentant Photo România.
„Manifest pentru România” va fi prezentat la nivel național în anul 2013, iar în 2014, organizatorii își propun să-l ducă peste hotare.Evenimentul ce face parte dintr-un turneu național se va derula luni, 9 decembrie, în cadrul Sălii Capitol din Timişoara. Accesul va fi posibil începând cu ora 19:00 iar preţul unui bilet este de 10 RON.

Spune-ţi opinia civilizat!