D-Link DIR-505 routerul all-in-one

0
749

D-Link DIR-505 permite utilizatorilor mobili să aibă acces la Internet și la datele digitale indiferent de locație. Acest nou dispozitiv poate fi folosit ca router, hotspot Wi-Fi, repetor sau access point. Ca și router, acest dispozitiv ce cântărește doar 130 grame, alături de un modem de orice fel, poate constitui un gateway clasic către Internet. Designul său este similar cu cel al unui adaptor de curent alternativ; nu există cabluri de niciun fel iar DIR-505 se conectează direct la priza din perete. Routerul de buzunar este perfect pentru oricine lucrează în mod frecvent într-o echipă dispusă în mai multe locații, dar este ideal și pentru rețelele fără cabluri din locuințele private.

Modulul Wi-Fi din noul router este compatibil cu standardele 802.11 b/g/n și transmite conform standardelor de securitate WPA/WPA2 și WEP. Cu Wi-Fi Protected Setup (WPS), dispozitive precum computerele, tabletele sau smartphone-urile pot fi conectate la DIR-505 prin intermediul unei conexiuni criptate prin simpla atingere a unui buton.

Fără a avea modem, acest access point de dimensiuni reduse generează o rețea wireless pentru acces la rețea cu viteze mari sau poate servi drept repetor pentru a genera extinderi ale reţelelor fără fir cu rate mari de transfer de date și cu o arie de recepție mai mare.

Modul hotspot este util în special atunci cînd utilizatori multipli doresc să folosească DIR-505 pentru a furniza access central la un hotspot public. Noul router de călătorie de la D-Link comunică direct cu hotspotul public, iar dispozitive de consumer pot fi conectate la acest echipament portabil, care le protejează pe acestea prin intermediul firewall-ului încorporat cu stateful packet inspection (SPI) și network access translation (NAT). O conexiune 10/100 conectează alte dispozitive cablate cu routerul, cum ar fi imprimanta de rețea sau un switch, în scopul extinderii rețelei.

Elementul cel mai important al acestui tovarăș de călătorie este portul său USB. Furnizează suficientă energie pentru a alimenta dispozitive multiple, cum ar fi telefoane mobile, tablete sau boxe portabile. Ajută și la conectarea dispozitivelor de stocare la router – cum ar fi flash drive-uri USB sau hard drive-uri portabile – disponibile în rețea. Acesta este foarte convenabil mai ales pentru un smartphone sau o tablet cu Apple sau Android: Aplicația D-Link SharePort Mobile permite utilizatorilor să își ruleze întreaga bibliotecă media pe smartphone-ul Apple sau Android sau pe tabletă, având astfel acces nelimitat, 24 / 7, la muzică, filme, imagini, prezentări PowerPoint, fișiere Excel și PDF. Desigur, este valabil și invers: fotografiile pe care tocmai le-ați făcut în vacanță pot fi rapid transmise către dispozitivul de stocare USB din router, prin Internet.

În plus, DIR-505 suportă tehnologia actuală D-Link Quick Router Setup (QRS), cu ajutorul căreia smartphone-urile Android și Apple sau tabletele pot fi utilizate pentru a configura routerul în mod simplu și rapid.

D-Link oferă gratuit aplicația QRS Mobile corespunzătoare fiecărui producător ce deține librării de app. Funcția de acces web a dispozitivului înseamnă că poate fi de asemenea configurat utilizând orice browser prin wireless sau prin intermediul conexiunii 10/100 a rețelei.

Routerul de călătorie DIR-505 este disponibil în România de la jumătatea lunii iunie și poate fi comandat la distribuitorii D-Link: Prețul recomandat de vânzare este 270 lei + TVA.

Informaţiile publicate de voceatimisului.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.