Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăDeputatul Adrian Diaconu, dezamăgit de lipsa de interes a Guvernului pentru Spitalul...

Deputatul Adrian Diaconu, dezamăgit de lipsa de interes a Guvernului pentru Spitalul de Copii din Timişoara VIDEO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

După sute de amendamente depuse de membrii PP-DD, câteva zeci dintre ele adăugate chiar de deputatul Adrian Diaconu, care făceau referire la unele localităţi mici din judeţul nostru, chiar dacă primarii acestora poartă o altă culoare politică decât cea a deputatului, acestea au fost respinse in-corpore.

„Nu mă aşteptam ca pentru Guvern să însemne ceva Făget, Gătaia, Ciacova, Peciu Nou sau Denta – localităţi de unde am venit noi cu amendamente, cu solicitări ale autorităţilor de acolo” a spus Diaconu în cadrul conferinţei săptămânale de presă.

Surprinderea cea mai mare a parlamentarului de Timiş a fost lipsa fondurilor alocate anul viitor pentru construirea noului corp al Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu”, fonduri care pare că nu mai vin de nicăieri. „Că nu au dat nimic pentru localităţile mici este, să zicem, mai uşor de acceptat, dar faptul că acea unitate a parlamentarilor din Timiş care s-a văzut anul trecut, când amendamentul privind finanţarea Spitalului de copii din Timişoara a fost admis, iar pe baza acelui amnedament trebuia emisă ulterior o hotărâre de Guvern prin care Spitalul de Copii să fie prins în cheltuielile bugetare, acum rolul Executivului nu s-a mai văzut, iar anul acesta nu a fost prinsă în Buget şi nici în 2014, Spitalul de Copii nu figurează ca entitate finanţată cu bani de la Buget. Am întrebat personal de ce se întâmplă acest lucru. Mi s-a răspuns că se vor găsi alte surse de finanţare, mai pe scurt Spitalul va rămâne în sarcina comunităţilor locale, mai exact a cetăţenilor Timişoarei. Deşi speram că după atâţia ani în care Timişoara a fost privită cu ostilitate de Bucureşti şi ştearsă de la orice sprijin şi finanţare, măcar acum că avem primar de aceeaşi culoare cu Puterea să beneficiem de finanţare, constatăm că dacă nu mai este ostilitate, cu siguranţă este indiferenţă şi nu suntem în vizorul celor care hotărăsc la Bucureşti” a declarat indignat Adrian Diaconu, deşi nu el a fost iniţiatorul acestui proiect.

Vă reamintim că anul trecut, Sorin Grindeanu (PSD) s-a „lipit” de acest proiect, unul care i-a adus multe voturi dn partea timişorenilor, după o campanie lungă numită „DA, REUŞIM!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare