Lui Georgică Cornu pare să i se înfunde. Un fost contabil al grupului de societăţi pe care acesta le deţine pare că „la dat în gât”, iar DIICOT a intrat pe fir. Oemanii legii au demarat, încă din 2012, o anchetă care ar putea culmina cu arestarea şi condamnarea la ani grei de închisoare pentru „Regele Asfaltului din Banat” – aşa cum mai este cunoscut Georgică Cornu. Percheziţiile poliţiştilor au avut loc, în afara celor din judeţul Timiş, şi în alte judeţe – la Drobeta Turnu Severin, Strehaia şi Târgu Jiu.

Dacă pe Cornu, oamenii legii nu l-au găsit la domiciliu, în afara acestuia, la audieri vor fi aduse peste 20 de persoane, iar omul de afaceri a fost deja localizat la Bucureşti. În urmă cu circa 7 ani, Cornu şi alţi colaboratori de-ai săi au „inventat” o metodă de lucru cu ajutorul căreia spălau bani, reuşind să păcălească statul român cu suma de peste 60 de milioane de lei. Acesta pare că a folosit în această „acţiune” şi o serie de firme-fantomă administrate de cetăţeni de etnie romă.

Pentru a scăpa de plata taxelor către bugetul de stat, în contabilitatea grupului de societăţi deţinute de Georgică Cornu se înregistrau facturi emise de către firmele deţinute de ţiganii din Strehaia.

Georgică Cornu a fost preluat de poliţişti din Bucureşti, urmând să fie adus de aceştia, cu mandat de aducere.

Foto:evz.ro